Ми у Facebook
19.08.2024, 21:03

Не працюйте на ворога: підпал військового авто обернеться 15 роками за ґратами

Російські спецслужби продовжують вербувати українських громадян через соцмережі та сайти з пошуку роботи, обіцяючи великі гроші за виконання «певних» завдань. Однак такі пропозиції — це лише інформаційно-психологічні операції, спрямовані на дискредитацію мобілізації та військової служби в Україні.

Одним із частих «замовлень» ворога є підпали військових автомобілів. Правоохоронці фіксують такі випадки майже в кожній області. Замовники вимагають зафільмувати процес підпалу та надіслати відео як підтвердження. Обіцяна винагорода становить десятки тисяч гривень, але жоден виконавець не отримав цієї суми. Натомість більшість тих, хто погодився на співпрацю з ворогом, були затримані правоохоронцями.

За такі дії передбачена кримінальна відповідальність за статтею 114-1 КК України «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ в особливий період» — позбавлення волі від п'яти до восьми років, або за статтею 113 «Диверсія» — 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Поліція наголошує:

- Уникайте на авто позначок, які можуть ідентифікувати автомобіль як військовий.
- За можливості залишайте авто тільки на охоронюваних стоянках, закритих паркінгах або в гаражах.
- Ніколи не погоджуйтесь на незаконні пропозиції заробітку та уникайте будь-яких контактів із представниками агресора в соцмережах.

Терміново повідомте поліцію за номером 102, якщо:

- Ви отримали пропозицію за гроші підпалити військовий автомобіль.
- Ви виявили в інтернеті оголошення, де пропонують гроші за підпали військових авто або іншого майна.
- Ви помітили людей, особливо ввечері, на стоянках з каністрами, пляшками, ганчір'ям тощо.
- Пам'ятайте, ворог не полишає спроб дестабілізувати ситуацію всередині країни. Не піддавайтеся на провокації ворожих спецслужб, адже наслідок такої співпраці — тривале позбавлення волі!





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ