Ми у Facebook
30.08.2024, 19:19

МОЗ спростило схеми вакцинації від коронавірусу

Фото: facebook.com/rivnecouncil

Міністерство охорони здоров'я України спростило процедуру вакцинації населення від COVID-19, повідомляє пресслужба відомства. Відтепер більшості громадян достатньо отримати одну дозу вакцини проти коронавірусу. Однак для людей із підвищеним ризиком тяжкого перебігу хвороби передбачено введення додаткової дози через 6-12 місяців після первинної вакцинації.
Зміни також торкнулися визначення етапів вакцинації для лікарів та пацієнтів. Одне щеплення (або два для певних категорій) тепер вважається первинною вакцинацією, тоді як усі наступні – це ревакцинація проти COVID-19.

Як зазначив головний санітарний лікар Ігор Кузін, спрощення дозволить швидше завершувати курс вакцинації та своєчасно проводити ревакцинацію перед початком епідемічного сезону. Для більшості громадян, без супутніх захворювань або ослабленого імунітету, достатньо однієї дози вакцини без щорічної ревакцинації. Водночас для медичних працівників, осіб, які працюють у ризикованих умовах, або мають супутні захворювання, а також для вагітних, рекомендовано первинне щеплення з подальшою ревакцинацією через 6-12 місяців.

Ревакцинацію через 6-12 місяців рекомендовано проводити:



дорослим і дітям із ослабленим імунітетом або важкими хронічними захворюваннями;
вагітним;
особам віком 60+;
дорослим і дітям із групи ризику тяжкого перебігу та смертності внаслідок COVID-19;
представникам професійних груп ризику (медики, вчителі, військові тощо).

Зазначимо, що за даними МОЗ, в Україні кількість заражень коронавірусом у липні зросла майже в шість разів у порівнянні з червнем. Якщо у червні було зареєстровано близько 2 тисяч випадків, то у липні цей показник зріс до майже 12 тисяч.

За повідомленням з офіційної сторінки Рівненської міськради у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, медики можуть знайти роботу завдяки порталу. Українцям загрожує небезпечний Флірт





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини