Ми у Facebook
13.09.2024, 19:00

Як підживити полуницю восени: ефективні методи

Осінню час подбати про майбутній врожай. Почастуйте полуницю добривами і наступного року матиме рясний цвіт і гарні ягоди.
Як підживити полуницю восени використовуючи попіл:

Підживлення полуниці деревним попелом – чудовий спосіб не лише покращити живлення рослин, але й захистити їх від шкідників. Попіл можна просто розсипати навколо коренів кущів полуниці. Це забезпечить довготривалу дію, збагачуючи ґрунт необхідними елементами.

Також можна приготувати розчин попелу. Для цього 100-150 грамів попелу розчиніть у 10 літрах води. Отриманим розчином поливайте полуницю, використовуючи по пів літра під кожен кущ. Щоб досягти найкращого результату, спочатку проведіть сухе підживлення, а через 1-2 тижні – "мокре".

Для ефективного підживлення полуниці восени використовують мінеральні добрива, зокрема ті, що містять калій і фосфор. Дотримуйтесь інструкцій виробника при використанні цих добрив. Найзручніше застосовувати гранульовані добрива у сухому вигляді, але їх також можна розчинити у воді.

Зверніть увагу, що починати підживлення полуниці варто з другого року після посадки. Одне внесення добрив може забезпечити рослину поживними речовинами на кілька років.

Підживлення полуниці нашатирним спиртом:

Щоб підтримати здоров'я полуниці, використовуйте розчин нашатирного спирту. Розчиніть 3 столові ложки 10% нашатирного спирту у відрі води. Цю суміш вливайте під кожен кущ, використовуючи приблизно 1 літр на рослину.

Перше внесення розчину робіть, коли з'являться перші листочки. Друге – одразу після цвітіння. Останнє підживлення слід провести після збору всіх ягід, перед підготовкою рослини до зими. Для цього додайте у відро води вже 6 столових ложок нашатирного спирту. Це допоможе зміцнити полуницю перед холодами.

У жовтні садівники рекомендують провести додаткове підживлення розчином калійної солі та нітрофоски. Також підійде суперфосфат. Через 3-4 дні після внесення добрив замульчуйте кущі для захисту на зиму.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини