Помідори з хріном та часником на зиму
- Помідори 1 кг
- Корінь хрону 100 гр
- Часник 5 зубч.
- Цукор 2 чайн.л
- Сіль (велика кам'яна) 2 чайн.л
- Перець гострий стручковий 1 гр
Покрокове приготування
Загальний час приготування: 30 хв.
Підготуйте потрібні інгредієнти. Помийте всі овочі та коріння хрону та обсушіть їх паперовими рушниками. Помідори для приготування хрону можна використовувати великі, трохи биті, м'яті, але не зіпсовані, ті, які не підуть на маринування в цілому вигляді.
Наріжте помідори на шматочки, вирізаючи місце кріплення плодоніжки. Якщо здається, що шкірка у томатів товста і жорстка, псуватиме своєю присутністю соус, можна її зняти, обдавши помідори окропом, а потім опустивши в холодну воду.
Пропустіть помідори через м'ясорубку або пробийте їх блендером.
Зубчики часнику очистіть і пропустіть через м'ясорубку, прес або натріть на тертці. Коріння хрону чистіть і пропустіть через м'ясорубку або натріть на тертці.
Щоб уникнути розповсюдження їдких пар від кореня хрону при подрібненні, на вихідний отвір м'ясорубки можна одягнути резинкою пакет і зафіксувати його. При використанні терки доведеться трохи потерпіти.
У глибоку каструлю викладіть томатну масу, часник та хрін. Можна додати за бажанням шматочок стручка гострого перцю для смаку. Засипте цукор та сіль. Поставте каструлю на вогонь. Після закипання варіть суміш на повільному вогні 5 хвилин. Якщо хочете, щоб соус вийшов густішим, то уварюйте його довше, щоб випарувалася зайва рідина.
Заздалегідь підготуйте баночки для соусу. Найкраще використовувати тару невеликого обсягу. Хоча навіть після розтину така заготівля довго не псується, все-таки краще вживати свіжий продукт. Банки помийте з содою і простерилізуйте одним із зручних способів: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Я прогоріла банки у духовці. Кришки від банок промийте, прокип'ятіть і просушіть.
Хріновину розкладете по стерильним банкам і відразу закрийте кришками. Переверніть банки вгору дном і укутайте ковдрою. Після остигання заберіть заготовку на зберігання в прохолодне місце. Додаткової стерилізації вона не вимагає, оскільки у складі один із найкращих консервантів – хрін, він довго не дозволить соусу зіпсуватися. Приємного апетиту!
Помідори з хріном та часником, хріновина, заготовки, помідори на зиму
Важливі рішення та саморозвиток: астропрогноз на 28 листопада
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 109
Дешево та швидко: рецепт смачного гарбузового пирога
Пиріг сподобається навіть тим, хто не любить гарбузу.
переглядів: 137
П'ять причин, чому ваше волосся швидко жирніє
Звички, у котрих кожна з нас впізнає себе.
переглядів: 959
Як ChatGPT може допомогти SMM-менеджеру: 4 промти, що вивільнять час на роботі
Часто SMM-менеджер має бути людиною-оркестром: писати тексти, генерувати ідеї, аналізувати результати, запускати рекламу. У цьому хаосі завдань дуже легко потонути. Але є хороші новини: чат джіпіті може стати помічником.
переглядів: 193
Полістирольна харчова одноразова упаковка: зручність і різноманіття
Полістирольна одноразова упаковка для харчів стала популярним вибором для зберігання та транспортування харчових продуктів. Вона поєднує в собі легкість, міцність та естетичний вигляд, що робить її зручною для використання в різних сферах — від домашніх потреб до професійного обслуговування.
переглядів: 60