Помідори з хріном та часником на зиму
- Помідори 1 кг
- Корінь хрону 100 гр
- Часник 5 зубч.
- Цукор 2 чайн.л
- Сіль (велика кам'яна) 2 чайн.л
- Перець гострий стручковий 1 гр
Покрокове приготування
Загальний час приготування: 30 хв.
Підготуйте потрібні інгредієнти. Помийте всі овочі та коріння хрону та обсушіть їх паперовими рушниками. Помідори для приготування хрону можна використовувати великі, трохи биті, м'яті, але не зіпсовані, ті, які не підуть на маринування в цілому вигляді.
Наріжте помідори на шматочки, вирізаючи місце кріплення плодоніжки. Якщо здається, що шкірка у томатів товста і жорстка, псуватиме своєю присутністю соус, можна її зняти, обдавши помідори окропом, а потім опустивши в холодну воду.
Пропустіть помідори через м'ясорубку або пробийте їх блендером.
Зубчики часнику очистіть і пропустіть через м'ясорубку, прес або натріть на тертці. Коріння хрону чистіть і пропустіть через м'ясорубку або натріть на тертці.
Щоб уникнути розповсюдження їдких пар від кореня хрону при подрібненні, на вихідний отвір м'ясорубки можна одягнути резинкою пакет і зафіксувати його. При використанні терки доведеться трохи потерпіти.
У глибоку каструлю викладіть томатну масу, часник та хрін. Можна додати за бажанням шматочок стручка гострого перцю для смаку. Засипте цукор та сіль. Поставте каструлю на вогонь. Після закипання варіть суміш на повільному вогні 5 хвилин. Якщо хочете, щоб соус вийшов густішим, то уварюйте його довше, щоб випарувалася зайва рідина.
Заздалегідь підготуйте баночки для соусу. Найкраще використовувати тару невеликого обсягу. Хоча навіть після розтину така заготівля довго не псується, все-таки краще вживати свіжий продукт. Банки помийте з содою і простерилізуйте одним із зручних способів: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Я прогоріла банки у духовці. Кришки від банок промийте, прокип'ятіть і просушіть.
Хріновину розкладете по стерильним банкам і відразу закрийте кришками. Переверніть банки вгору дном і укутайте ковдрою. Після остигання заберіть заготовку на зберігання в прохолодне місце. Додаткової стерилізації вона не вимагає, оскільки у складі один із найкращих консервантів – хрін, він довго не дозволить соусу зіпсуватися. Приємного апетиту!

Помідори з хріном та часником, хріновина, заготовки, помідори на зиму
Обман та час на самоті: астропрогноз на 25 квітня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 25 квітня.
переглядів: 237
УЗД при жировій хворобі печінки: чому зміни видно раніше, ніж у крові

Жирова хвороба печінки (ЖХП) — це повільний процес, який спочатку проходить безсимптомно. Орган працює, зберігає форму, не болить — і саме тому пацієнт дізнається про проблему запізно.
переглядів: 212
Де у Рівному здати батарейки на утилізацію: список адрес

Жителів Рівненської громади закликають пам’ятати: викидати відпрацьовані батарейки та літієві акумулятори у загальні сміттєві контейнери ЗАБОРОНЕНО!
переглядів: 438
Чи потрібно нести паску та крашанки на кладовище у Провідну неділю

Провідна неділя, або Радониця, — особливий день у православній традиції, коли віряни відвідують кладовища, щоб вшанувати пам'ять померлих родичів.
переглядів: 584
День психолога 23 квітня: найкращі вітання з професійним святом

23 квітня — Всеукраїнський день психолога — професійне свято всіх, хто щодня допомагає іншим долати внутрішні кризи, розуміти себе та будувати гармонійні стосунки з навколишнім світом.
переглядів: 542