Ми у Facebook
18.09.2024, 16:03

Здивуєте близьких і гостей: як законсервувати виноград, аби був як оливки

Фото: glavred.net

Консервований виноград може стати неочікуваною прикрасою вашого столу, а завдяки маринаду за смаком нагадувати оливки.
Така вишукана закуска додасть оригінальності будь-якому застіллю та приємно здивує ваших гостей.

Інгредієнти:



Зелений виноград без кісточок — 450 г
Запашний перець горошком — 2 шт.
Чорний перець горошком — 5-6 шт.
Столовий оцет 9% — 2 ст. л.
Гвоздика — 1-2 бутони
Лавровий лист — 1 шт.
Цукор — 1 ст. л.
Сіль — 0,5 ст. л.
Вода — 300 мл

Процес приготування:



Перш за все, ретельно простерилізуйте банки та кришки.
Вимийте виноград і відокремте ягоди від гілочок. Рекомендується використовувати виноград без кісточок для зручності споживання.
У підготовлені банки викладіть прянощі: запашний та чорний перець, гвоздику і лавровий лист. Додайте виноград.

Залийте окріп у банки, закрийте кришками і залиште на 10 хвилин.
Після цього злийте рідину у каструлю, доведіть до кипіння, додайте цукор і сіль, ретельно перемішуючи до повного розчинення.

Влийте оцет у банки з виноградом.

Коли розсіл знову закипить, розлийте його по банках, закатайте та дайте охолонути при кімнатній температурі.

Зберігайте закуску у прохолодному місці.

Консервований виноград за цим рецептом стане чудовим доповненням до різних страв і буде приємно нагадувати за смаком оливки.

За повідомленням з Главреду, glavred.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Помідори з хріном та часником на зиму


Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах

Як уникнути дефіциту заліза: ключові аспекти харчування та цінні джерела





На правах реклами