18.09.2024, 16:03
Здивуєте близьких і гостей: як законсервувати виноград, аби був як оливки
Консервований виноград може стати неочікуваною прикрасою вашого столу, а завдяки маринаду за смаком нагадувати оливки.
Така вишукана закуска додасть оригінальності будь-якому застіллю та приємно здивує ваших гостей.
Зелений виноград без кісточок — 450 г
Запашний перець горошком — 2 шт.
Чорний перець горошком — 5-6 шт.
Столовий оцет 9% — 2 ст. л.
Гвоздика — 1-2 бутони
Лавровий лист — 1 шт.
Цукор — 1 ст. л.
Сіль — 0,5 ст. л.
Вода — 300 мл
Перш за все, ретельно простерилізуйте банки та кришки.
Вимийте виноград і відокремте ягоди від гілочок. Рекомендується використовувати виноград без кісточок для зручності споживання.
У підготовлені банки викладіть прянощі: запашний та чорний перець, гвоздику і лавровий лист. Додайте виноград.
Залийте окріп у банки, закрийте кришками і залиште на 10 хвилин.
Після цього злийте рідину у каструлю, доведіть до кипіння, додайте цукор і сіль, ретельно перемішуючи до повного розчинення.
Влийте оцет у банки з виноградом.
Коли розсіл знову закипить, розлийте його по банках, закатайте та дайте охолонути при кімнатній температурі.
Зберігайте закуску у прохолодному місці.
Консервований виноград за цим рецептом стане чудовим доповненням до різних страв і буде приємно нагадувати за смаком оливки.
За повідомленням з Главреду, glavred.net.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Помідори з хріном та часником на зиму
Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах
Як уникнути дефіциту заліза: ключові аспекти харчування та цінні джерела
Інгредієнти:
Зелений виноград без кісточок — 450 г
Запашний перець горошком — 2 шт.
Чорний перець горошком — 5-6 шт.
Столовий оцет 9% — 2 ст. л.
Гвоздика — 1-2 бутони
Лавровий лист — 1 шт.
Цукор — 1 ст. л.
Сіль — 0,5 ст. л.
Вода — 300 мл
Процес приготування:
Перш за все, ретельно простерилізуйте банки та кришки.
Вимийте виноград і відокремте ягоди від гілочок. Рекомендується використовувати виноград без кісточок для зручності споживання.
У підготовлені банки викладіть прянощі: запашний та чорний перець, гвоздику і лавровий лист. Додайте виноград.
Залийте окріп у банки, закрийте кришками і залиште на 10 хвилин.
Після цього злийте рідину у каструлю, доведіть до кипіння, додайте цукор і сіль, ретельно перемішуючи до повного розчинення.
Влийте оцет у банки з виноградом.
Коли розсіл знову закипить, розлийте його по банках, закатайте та дайте охолонути при кімнатній температурі.
Зберігайте закуску у прохолодному місці.
Консервований виноград за цим рецептом стане чудовим доповненням до різних страв і буде приємно нагадувати за смаком оливки.
За повідомленням з Главреду, glavred.net.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Помідори з хріном та часником на зиму
Як приготувати яблучний оцет у домашніх умовах
Як уникнути дефіциту заліза: ключові аспекти харчування та цінні джерела
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Микола ВОРХОЛА Переглядів: 433споживач, консервація, консервування винограду, виноград, консервації на зиму, приготування винограду
Інші статті рубрики:
Кабмін виділив додаткові кошти на компенсацію розміщення ВПО у закладах
Уряд виділив додаткові кошти на компенсації закладів, які надають прихисток ВПО.
переглядів: 242
Індивідуальні номерні знаки повертаються: як оформити та скільки коштує послуга?
Українські автовласники знову мають можливість замовити індивідуальні номерні знаки. Ця послуга, яка користується популярністю серед автолюбителів, була тимчасово недоступна.
переглядів: 251
Справедлива система бронювання: що зміниться з 15 листопада
Справедлива й прозора система бронювання є одним із важливих питань для бізнесу.
переглядів: 459
Посадка часнику під зиму: як отримати ранній врожай
Правильно висаджений часник не тільки витримає зиму, але й виросте міцнішим і стійкішим до хвороб.
переглядів: 444