Ми у Facebook
20.09.2024, 14:06

У Рівному створять дендрологічний парк місцевого значення поблизу Басівкутського водосховища

Рівненська обласна рада ухвалила рішення про створення дендрологічного парку на території "Центру національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти". За це проголосували 50 депутатів.
Паркові площі займають понад 7,5 гектарів та розташовані на вулиці Чорновола, неподалік від Басівкутського водосховища. Після створення парку планується забезпечити охоронний режим території.

Основна мета рішення — збереження та вивчення різноманітних видів дерев і чагарників, що сприятиме науковому, культурному та рекреаційному використанню. Це також відповідає Закону України "Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року".

Наразі частка земель природно-заповідного фонду в Україні складає лише 6,6% від загальної площі, що значно менше, ніж у країнах ЄС (21%). Україна ставить мету до 2030 року збільшити цю частку до 15%. У Рівненській області на сьогодні заповідність складає 11,4%.

Крім того, рішення допоможе спростувати чутки про можливі негативні плани щодо ділянки. Парк може отримати назву "Парк Перемоги", а також планується реалізація проєкту "Терапевтичний сад" для реабілітації ветеранів.

Нагадаємо, що восени облрада вже створила три пам’ятки природи місцевого значення в районі Хрінницького водосховища: "Шибинська липа", "Столітня верба" та "Боремельські яри".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ