Готуємо зелениці: рецепти смачних страв з грибів
Є декілька перевірених способів як добре промити зелениці.
Господині радять ретельно промивати гриби під проточною водою. Залиті гриби варто у ємності з водою орієнтовно на 30 хв, потім вийняти гриби у чисту ємність, змінити воду - так повторити кілька разів.
Ще одним способом є замочування грибів у солоній воді - саме завдяки солі у грибів відкриваються і весь бруд легше відходить. Тривалість замочування орієнтовно 2-3 години. Після замочування гриби необхідно ретельно промити під проточною водою.
Також господині практикують кип'ятіння грибів - воду у такому випадку варто змінити кілька разів, давши грибам час проваритися від 15хв.
Мариновані зелениці
Інгредієнти:
Сіль - 1.5 чайні ложки
Цукор - 1 ст. ложка
Гвоздика - 2 штуки
Вода - 500 мл
Лавровий лист - 2 штуки
Оцет 9% - 2 ст. ложки
Перець чорний - 10 штук (Горошком)
Перець запашний - 5 штук
Гриби зелениці - 1 кг
Приготування:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування маринованих зелениць. Гриби почистіть від піску та голок, видаляючи червиві, промийте.
Складіть гриби в каструлю, залийте водою та посоліть. Відварюйте зелениці протягом 15 хвилин на середньому вогні, відкиньте на сито і дайте відвару повністю стекти. Промийте гриби під холодною водою.
Викладіть гриби в каструлю, додайте цукор, сіль, лавровий лист, чорний та запашний перець, гвоздику. Налийте воду та оцет. Варіть гриби у маринаді протягом 15 хвилин після закипання на середньому вогні.
Банки ретельно вимийте з содою у гарячій воді та стерилізуйте будь-яким зручним способом. Кришки вимийте та кип'ятіть протягом 5 хвилин. Готові гриби розкладіть по банках, закатайте і переверніть догори дном. Укутайте банки теплою ковдрою і залиште до повного остигання.
Зелениці мариновані у часнику
Інгредієнти:
Зелениці - 500 г
Часник - 4 зубчики
Зелена цибуля -1 гілочка
Зелень петрушки, подрібнена - 10 г
Оливкова олія Extra Virgin - 50 г
Сіль за смаком
Приготування:
З капелюшка грибів зняти шкіру, промити і потримати 1 годину в холодній воді, щоб вийшов пісок.
Гриби відварити 5 хвилин в киплячій воді. Злити воду і дати охолонути.
Видавити часник, дрібно нарізати петрушку та зелену цибулю .
Додати сіль, оливкова олія. Все перемішати з грибами, накрити харчовою плівкою, і поставити в холодильник на 2 доби.
Подавати з картопляним пюре чи як закуску.
Пряні мариновані зелениці
Інгредієнти (для 1 л розсолу):
по 2 великі ложки (з верхи) цукру і солі;
горошок запашного перцю, гвоздика, лавровий лист;
кориця молитва;
3 ч. л. есенції оцтової.
Приготування:
Підготуйте гриби. Ретельно очистіть їх від хвої, землі та листя. При необхідності вимочіть. Підготуйте маринад. Потрібну кількість води вскип'ятіть у каструльці, покладіть спеції і прянощі, цукор і сіль. Потримайте на вогні кілька хвилин, зніміть і влийте есенцію. Підготовлені гриби залийте водою (холодною), доведіть до кипіння, злийте цю рідину. Повторіть процедуру, тільки тепер воду підсоліть. Дочекайтеся закипання, зніміть піну і обережно перемішайте. Наприкінці варіння гриби повинні осісти на дно. Їх потрібно витягти з каструлі, розкласти по стерильних баночках. Викладайте зеленушки на висоту 2/3 банки, занадто сильно не утрамбовуйте. Залийте готовим маринадом до верху. Банки щільно закупорте кришками і поставте в холод.
Зелениці солені
На 1 кг грибів зеленушок та 40 грам солі.
Краще зважувати очищені сухі гриби перед замочкою.
Чистимо капелюшки від піску та хвої, вимочуємо гриби в підсоленій воді 10 годин, щоб гриби у воді обм'якли і при посолі не ламалися, коли їх гнітом придавлять
Змінюємо воду двічі. Відокремлюємо капелюшки від ніжок щоб не ламалися, ніжки також можна використовувати.
Укладаємо в емальований або нержавіючий посуд шарами капелюшка, кожен шар посипаємо сіллю, кілька щіпок, перцем горошком і запашним по кілька крупинок, рубаним або порізаним на 2-4 частини часником (2-3 зубчики на шар), підлогу листочка лаврового листа на кожен . Накриваємо марлею і ставимо під гніть на 2 тижні у прохолодне місце. Через два тижні промиваємо холодною проточною водою. Далі готуємо салати з оливковою олією та часником або як вам більше подобається. Неймовірно смачно!
зелениці з часником, мариновані зелениці, рецепт, зелениці, гриби
До Дня закоханих НБУ випустив срібну монету "Сила кохання"
З нагоди Дня святого Валентина Національний банк України ввів в обіг особливу пам'ятну монету "Сила кохання". Ця срібна монета стала справжнім подарунком для всіх закоханих та колекціонерів.
переглядів: 123
“Преміата” – втілення італійського духу
Цей бренд має більш ніж 100-річний досвід виготовлення італійського взуття вищої якості - і в даний час Premiata знаходиться в авангарді сучасної моди. Експериментуючи з матеріалами та дизайнами, бренд випускає кросівки та черевики у стилі ретро, пропонуючи різноманітну колірну палітру. Граціано Мацца, який стоїть біля керма сімейної компанії з 1980-х років, каже, що йому подобається виходити за межі «нормальності». У цьому він вірний традиціям, заповіданим його предками. Справді, бренд Premiata – це щось дивовижне.
переглядів: 78
На території Гощанської громади протягом лютого відстрілюватимуть диких тварин
З 8 по 28 лютого 2024 року на території Гощанської громади проводитиметься рейд із відстрілу лисиць, вовків та єнотовидних собак.
переглядів: 221
У рівненському ЦНАПі відновили прийом документів на реєстрацію транспортних засобів
З 6 лютого 2025 року відновлено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС.
переглядів: 278
Loavies в інтернет-магазині Beteji: ексклюзивний стиль для сучасних модниць
Сучасна мода стрімко розвивається, представляючи нові трендові тенденції для покупців зі всього світу. Справжні модниці стараються не відставати від актуальних образів, залишаючи при цьому власну індивідуальну рису в одязі. Бренд Loavies – відкриття для багатьох жінок, яке прославилось свіжими та стильними рішеннями, щоб створити модний повсякденний, вечірній та інший look. Маючи преміальний характер, виробник пропонує кожній дівчині оновити власний гардероб та стати ближче до актуальних світових тенденцій.
переглядів: 199