Ми у Facebook
18.10.2024, 15:04

Препарат 30 В для безпечного і високоефективного захисту саду

30 В є екологічно безпечним препаратом для захисту виноградників, плодово-ягідних та декоративних культур від шкідників, які зимують під їхньою корою. Цей універсальний засіб інсекто-акарицидної дії підходить для осінньої, ранньовесняної та літньої обробки.

Препарат 30В для оприскування дерев має високу ефективність у боротьбі проти:

  • щитівки;
  • псевдощітивки;
  • білокрилки;
  • листовійки;
  • попелиці;
  • мідяниці, 
  • молі;
  • кліщів та ін.

Випускається у формі 76% концентрату мінерально-олійної емульсії, яка розводиться з водою для обприскування крон та стовбурів дерев і кущів. Сумісність 30 В з пестицидами та прилипальні властивості препарату дозволяють використовувати його при інших видах обробки рослин.

Склад препарату

Головним компонентом препарату є олія, яка утворюючи захисну плівку на рослинах, закупорює дихальну систему шкідників. Це призводить до загибелі дорослих особин, а мінеральна складова чинить згубний вплив на яйця та личинки комах.

Механізм дії препарату

Унікальна дія 30 В в тому, що він не проникає в рослини і не має на них отруйного впливу. На відміну від більшості інсектицидів, 30 В не має нервово-паралітичного ефекту на комах. В результаті обприскування утворюється тонка плівка. Вона спричиняє порушення газообміну і водного балансу шкідників на різних стадіях їхнього розвитку. Захисна плівка також допомагає підвищити переносимість рослин до температурних коливань. Шкідники не адаптуються до впливу препарату, тому він не втрачає ефективності при щорічному застосуванні.

Інструкція з використання

30 В ефективний для захисту наступних багаторічних культур:

  • Винограду від брунькових та садових павутинних кліщів, зудня. Застосовується у концентрації 170-300 мл на 10 л води при весняній обробці.
  • Плодових дерев від щитівки, попелиці, плодожерки, мідяниці, листовійки, листоблішки. При весняному обприскуванні 300-400 мл на 10 л води і 200-250 мл на 10 л води при літній обробці.
  • Малини, аґрусу, смородини та декоративних дерев від попелиці, вогнівки, кліщів, молі, п’ядуни, скляниці. Для весняного обприскування 300 мл препарату на 10 л води.
  • Цитрусових від павутинних кліщів, попелиці, білокрилки у кількості 300-400 мл емульсії на 10 л води для ранньовесняної обробки. 

Норми витрат робочого розчину для кущів 1-2 л, для молодих дерев 2 л, для дорослих дерев до 10 л. Для цитрусових максимальна кількість - до 5 л на одне дерево. 

Перед використання засіб слід обов’язково збовтати і розчини в необхідній кількості води, добре перемішуючи. Застосовується шляхом ретельного обприскування, яке рекомендується робити за безвітряної погоди вранці або ввечері. Робочий розчин слід використати протягом 2-х годин після приготування.

Восени обробку слід проводити після опадання листя за цілодобової температури не нижче за +4°С. Навесні - до розпускання бруньок за температури від +4°С. На стадії цвітіння забороняється застосування препарату. Це пов’язано з загрозою для бджіл, які є активними в цей період. Літня обробка здійснюється на вегетуючих рослинах для захисту від зудня, кліщів та личинок-мандрівниць щитівки.

Ефект обробки спостерігається через добу і зберігається 5-10 днів. 30 В є нефітотоксичним, безпечним для людей та тварин при правильному застосуванні та легко піддається біодеградації.

На правах реклами






На правах реклами