Ми у Facebook
16.11.2015, 17:00

Смерть дитини у рівненській лікарні сколихнула соцмережі

Миколка (фото vse.rv.ua)

Керівник інформаційного відділу Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський поділився своїми думками щодо причин смерті дитини у їхньому закладі. Його пост у соцмережі викликав бурхливу реакцію у рівнян.
Як писало ОГО, лікар, якого звинувачують у смерті дитини у Рівненській обласній дитячій лікарні, - це заввідділенням планової хірургії Костянтин Думановський. Він - син екс-заступника облуправління охорони здоров'я Марії Думановської та екс-керівника обласної дитячої лікарні Георгія Думановського. І Марія Думановська виступила на захист сина.

Колега Костянтина Думановського - Павло Сільсковсьий розмістив свої роздуми з цього приводу на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

А ось що про це думають рівняни:

Lubov Fialkovskaya Kolontay: "Мене вже кілька років турбує одне питання - де поділась людяність лікарів??? Де?? Адже це чи не єдина професія яка потребує людяності... І батьки починають "воювати" саме через це..."

Прокуратура Рівного розслідує загибель в лікарні 5-річного хлопчика

Tatyana Yurakh Людяність потрібна у кожній професії!!! Людяність потрібна всім без вийнятку!!! Кожний має почати з себе в першу чергу. Чекаючи від когось гарного ставлення варто замислитись, чи сам чемний, людяний.

Керівник Рівненської лікарні, де померла дитина, підозрює, що медики зробили для порятунку не все

Олена Пономарьова: "Лікарі у нас не несуть жодної відповідальності за свої помилки. Хоч один поніс серйозне покарання??? Навіщо напрягатись на роботі, як можна спати ... Виходить так, що людяні ті, у кого від природи просто присутні совість і відповідальність. Законними інструментами це ніяк не регулюється, бо кожен, хто хоче, може відкупитись..."

Лиана Диновская: "Мені взагалі незрозуміло, до чого тут страхова медицина? Думановський підняв би вночі з ліжка задницю і надав би хоча б якусь допомогу, якби в нього була вища зарплата? Мені мало віриться, що хірург планової хірургії отримує виключно зарплату і все! Ми говоримо, що лікар відпочивав і в цей час у стінах лікарні загинула дитина через те, що ми ще не доросли до страховоі медицини? Ви гарний лікар і дійсно турбуєтесь за зміни у медицині. Але не варто під фактом злочинної халатності лікаря, внаслідок якої померла дитинка, просувати своі, справді, гарні ідеї! Дай такому "лікарю" і 1000 доларів зарплати- відношення буде таке саме! Він просто вночі хоче спати. Він телефоном підсвічує і виписує уколи, після яких дитина мала б заснути хоча б до ранку і його не турбувати. Але дитя не витримало, на жаль, до ранку"

Paul Silkovskyi: "Я говорив про те, що в умовах страхової медицини пацієнти самі обирають лікарів. І лікарі дуже стараються, щоб сподобатися пацієнтам. Від цього залежить їхні дохід і репутація. Все просто: 10 пацієнтів - одна зарплата, 100 - в 10 разів більше. Якщо ж, не дай Бог, такий випадок, все, 0 пацієнтів. До нього більше ніхто не піде. Краник закрився. Розумієте принцип?"

Інна Білецька "Павло, а яким чином охоронець обере собі лікаря, приїхавши на швидкій? Ургентними випадками, наскільки я розумію, займаються чергові, і в умовах страхової, і в умовах нашої системи. І поки ми перейдемо до страхової, дасть Бог, перейдемо, і такі молоді і сильні (справді так вважаю!) як Ви, будуть в авангарді. А через таких, як медик-мажор, ми втрачатимемо дітей".

Paul Silkovskyi: "В умовах страхової медицини лікар швидкої запитує пацієнта: куди вас везти, в міську чи обласну? А не везе, куди сам вирішить. А лікарні розкидають поштою рекламні буклети, як це роблять супермаркети. Я таке бачив за кордоном. Далі. Власник лікарні не ставить умови, щоб чергував один хірург, а дає можливість сидіти хоч всім разом. Все одно, вибір за пацієнтом і зарплата залежить лише від них, а не від кількості чергувань. Розумієте? У відділеннях лікарі залишають свої візитівки і дозволяють викликати їх навіть серед ночі. Бо це їхній дохід. У пацієнтів є лише одне завдання: читати і вивчати репутацію лікарів ще до того, як вони захворіють. Інакше, навіть у таких умовах вони можуть натрапити на дурня".

Natalia Koslowski: "Дитина з високою температурою весь час просила пити ! Тож ніякої підготовки до операції не було, бо лікар спав. То чого ж воду дитині не давали пити!???? Можливо, звичайна вода не дала б дитині померти!!!!! А так дитя просто згоріло!"

Олена Пономарьова: "Щоб це зрозуміти і медичної освіти не потрібно!!!! Те, що сталось, це просто жахіття печерного рівня в стінах обласної лікарні!"

Микола Кліщ : "Не розумію диванних борців з хабарництвом і свідків "білої халатності"... Ви взагалі в курсі, шо в нас медицина по закону безкоштовна?! Чому ви не обурюєтесь, коли ви захворіли, лягли в лікарню і вам не дали безкоштовно ліки? Ви тихенько йдете в аптеку, стоїте в черзі, при цьому нарікаєте: "Які ж в нас дорогі ліки". Купляєте їх, а потім не задоволені лікарем, медсестрою і санітарками?! Чому ви не йдете в кабінети чиновників, які за це відповідають і не вимагаєте, щоб виконували статтю Конституції про безкоштовну медицину?! Чому не йдете в кабінети чиновників, які відповідають за контроль над цінами на ліки?! Ви в курсі, шо в нас медикаменти вдвічі,а то й втричі дорожчі ніж в сусідніх країнах? Ви не задумались скільки через це померло людей, які не в змозі були купити собі ці ліки?! Взагалі ви хоч трошки відчуваєте, звідки у цього всього ноги ростуть, і де корінь зла?! Бачу,що ні...."





На правах реклами