Ми у Facebook
15.08.2011, 14:26

Нацбанк вивів тимчасову адміністрацію з банку "Надра"

НБУ припинив роботу державної тимчасової адміністрації у банку "Надра". Таким чином фінустанова офіційно перестала вважатися проблемною.
Національний банк вивів тимчасову адміністрацію з банку "Надра", який входить до групи найбільших фінустанов країни.

"Постановою правління Національного банку України 280 від 12 серпня 2011 року з 13 серпня 2011 року припинена тимчасова адміністрація і повноваження тимчасового адміністратора в публічному акціонерному товаристві "Комерційний банк "Надра", — говориться в повідомленні ценробанку.

Крім того, рішенням адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 12 серпня 2011 року банк "Надра" повернений з категорії тимчасових учасників в категорію постійних учасників фонду.

Банк "Надра" знаходився в категорії тимчасових учасників фонду з 2 березня 2009 року.

Відповідно до закону "Про фонд гарантування вкладів фізичних осіб", в категорію тимчасових учасників фонду за рішенням адміністративної ради фонду переводяться банки, які не виконують встановлених Національним банком економічних нормативів або яким Нацбанк зупинив дію ліцензії на здійснення банківської діяльності.

Нагадаємо, тимчасову адміністрацію у банк "Надра" НБУ ввів з 9 лютого 2009 року і призначив тимчасовим адміністратором цієї фінустанови Валентину Жуковську.

Як повідомляла прес-служба фінустанови, відразу після виведення тимчасової адміністрації, всі клієнти отримають повний доступ до своїх коштів.

Як відомо, бізнесмен Дмитро Фірташ на початку липня взяв "Надра Банк" під контроль. 11 липня компанія Centragas Holding, яка належить йому з партнером, офіційно заволоділа 89,97% акцій фінустанови. В ході допемісії розмір капіталу банку зріс з 0,479 млрд грн до 3,9 млрд грн.

Разом із тим у банку повідомили: фінустанова буде відроджуватися у вигляді універсальної фінустанови. Хоча пріоритетним напрямком залишиться роздріб, в першу чергу дрібне споживче кредитування: на 1 червня в банку обслуговувалися 2 млн громадян, а кредитний портфель фізосіб становив 12,04 млрд грн.

Джерело: ТСН.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ