Ми у Facebook
07.10.2013, 00:08

Як відгуляли весілля рівненчанка та американець

21-річна Наталія Коростель із міста Дубровиця на Рівненщині вийшла заміж за американця Скотта Шевліна, 24 роки. Молодята обвінчалися 11 серпня у соборі Покрови Пресвятої Богородиці у Львові. Познайомилися торік в американському місті Орландо, штат Флорида. Наталія поїхала туди на літо на роботу.
— У Штатах два тижні пропрацювала в магазині одягу. Не сподобалося, вирішила шукати іншого місця, — розказує Наталія вранці перед весіллям, доки перукар робить їй зачіску. — Зайшла в перший ресторан, який побачила. Скотт працював там барменом, а мене взяли офіціанткою. Попросив номер телефону. Дала йому контакти готелю, де поселилася з подругами, бо мобільного не мала. Через два тижні почали зустрічатися. На роботі стосунків не приховували. Скотт побив офіціанта, який почав до мене залицятися. Коли я повернулася в Україну — звільнився, бо все нагадувало про мене.

Наталія пробула в Америці три з половиною місяці. Заробила $4 тис. — 32 тис. грн.

Україна виявилася найгіршою в Європі країною для народження дітей

— Скотт пішов продавати авто у холдинг "Шевроле". Мешкає в Орландо у власному будинку. У 18 років переїхав від батьків із Нью-Йорка у Флориду, бо хотів жити біля океану. Запропонував мені перебратися до нього, познайомив зі своїми батьками. Вони всиновили його немовлям. Біологічна мама після пологів написала відмову, бо була неповнолітня.
— За кілька днів до відльоту в Україну Скотт повіз мене до озера. Дістав колечко з рубіном і каже: "Виходь за мене". Я погодилася. Наступні сім місяців спілкувалися по інтернету. Прилітав у гості тричі. Їжа йому смакувала не вся. Зацінив мамин пиріг із яблуками, а борщ і холодець — ні.

О 14.30 наречені заходять у храм на вінчання. Скотт у чорному класичному костюмі-трійці. Наречена в сукні-годе за 16 тис. грн.
— Скотт римо-католик, а я православна, але я хотіла вінчатися у православній церкві. Кілька днів тому ходили до сповіді. Священик не знає англійської, та я йому дала 50 гривень, і він погодився сповідати Скотта. Коханий українською знає "добрий день", "добре", "дякую", "так", "ні", "до побачення", "я тебе кохаю". Навчила його хреститися трьома пальцями і справа наліво.

Із США на весілля прилетіли названі батьки Скотта, його зведена сестра Ханна і товариш Джон. Кожен заплатив за квитки $1,2 тис.
На бенкет у ресторані "Еліта" запросили 55 гостей. За місце платили 350 грн. Частували фаршированою рибою, відбивними, бульйоном із "вушками". Наливали коньяк, горілку, шампанське, мартіні.

Як зберегти шлюб, або п’ять мов кохання

— У Штатах гості самі платять за випивку та їжу, — пояснює Скотт. — Молодята складають список подарунків, на які розраховують. Гості, залежно від своїх можливостей, вибирають, що презентувати. Зареєструємо шлюб в Америці. В Україні розписатися не можемо, бо просять довідку, що я неодружений, а в США таких не дають.

На весілля у Львові батьки молодої витратили 70 тис. грн. Гості подарували 20 тис. грн. Батьки Скотта — $1 тис. У весільну подорож молодята поїдуть до Риму та Венеції. Житимуть у Штатах. Свекри Наталії викладають у Принстонському університеті. Пообіцяли влаштувати невістку туди вчитися.





На правах реклами