Ми у Facebook
01.01.2014, 16:58

За неподання звітності в електронному вигляді з 1 січня вже штрафуватимуть

З 1 січня 2014 року за відсутність електронної касової стрічки будуть застосовуватися штрафи.
За останніми статистичними даними, в Україні звітність в електронному вигляді формують вже 214 тисячі касових апаратів. Саме таку кількість реєстраторів розрахункових операцій за 11 місяців минулого року було підключено до Системи зберігання і збору даних від РРО Міндоходів.

Фахівці Міністерства доходів і зборів України нагадують, що починаючи з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Саме для цього реєстратори розрахункових операцій мають бути оснащені електронними стрічками, на яких формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів.

З 1 січня 2014 року почав діяти податок на нерухомість

Під час переоснащення техніки платники можуть користуватися Державним реєстром розрахункових операцій, в якому нараховується 86 сертифікованих приладів. Це ті касові апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі. З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів.

Від електронної звітності нікуди не дінемось!

Нагадаємо, що згідно зі змінами до Закону України “Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, інформація про використання РРО (реєстраторів розрахункових операцій, найпоширенішим з яких є електронний контрольно-касовий апарат — прим. авт.) до органів податкової служби повинна надсилатися через інтернет. Але з перших же днів (закон почав діяти 1 січня 2013 року) у підприємців виникло чимало питань про те, як переобладнати вже існуючу касову техніку і де купити нову. У червні Верховна Рада розпочала обговорення щодо відстрочення настання відповідальності за неподання електронної звітності. Парламент прийняв закон , яким передбачено відстрочити до 1 січня 2014 року введення штрафів за подання підприємцями звітності по касовим апаратам не в електронному вигляді. Закон передали для розгляду та підписання Президенту України. 8 липня Віктор Янукович підписав Закон України №357-VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності. Згідно із законом, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафували.

Рівненські податківці відповіли на актуальні питання про "електронну стрічку"





На правах реклами