Ми у Facebook
08.04.2014, 06:11

Рівненська "Батьківщина" вимагає саморозпуску обласної ради

Чи варто розпустити Рівненську обласну раду, зважаючи на неоднозначні рішення, які вона ухвалила на сесії 2 квітня? Якщо так, то як це зробити?
Дискусія про це вийшла із соцмереж у площину публічної полеміки. Після розяснення виконавчого апарату облради про неможливість розпуску ради через парламент, обласна "Батьківщина" оприлюднила заяву, в якій йдеться вже не про розпуск, а про саморозпуск Рівненської обласної ради.

Рівненську обласну раду розпустити не вдасться

"Час ставить перед нами надскладні завдання. Україна – в небезпеці. Ми зазнаємо атак як ззовні так і всередині держави. Ззовні нас атакує Росія, яка загарбала Крим і тепер діє через своїх агентів-сепаратисті на Сході України. Але і в нас, на Заході України, йде повзуча контрреволюція. Зокрема, на Рівненщині ми є свідками реваншу представників колишньої влади, які об’єдналися з тими, хто піднявся на хвилі народного протесту, але тільки, щоб майже одразу – зрадити довіру людей, - зазначається у заяві Рівненської обласної організації ВО "Батьківщина". - Саме таким зрадником став Михайло Кириллов, якого за ініціативою партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Удар» Рівненський Майдан висунув на посаду голови оновленої обласної ради, давши йому задачу – створити нову демократичну більшість. Однак, Кириллов вирішив зрадити і Майдан, і громаду області, перебігши прямо в обійми Василя Берташа та інших депутатів – членів «Партії Регіонів», з якими Кириллов створив нову – стару більшість, для того, щоб і далі спільно грабувати бюджет, роздавати посади та надавати індульгенції тим керівникам, які активно співпрацювали з режимом Януковича.

Депутат Рівненської міської ради: "Голова обласної ради радиться тільки з "регіоналами"

Усе це відбувається в режимі підкилимних домовленостей, які прямо суперечать ідеям прозорості, люстрації та відкритого громадського обговорення, дотримуватися яких, Кирилов клявся перед Майданом.

ВІДЕО: Лідер "Правого сектору" і голова Рівненської облради - на "ТелеМайдані"

Вважаємо, що така підступна зрада не має жодного виправдання. Тому вимагаємо від усіх депутатів Рівненської обласної ради чітко заявити власну позицію і зробити все, щоб зламати плани зрадників і реваншистів.

Сергій Штурхецький про Рівненську облраду: "Про політичних трупів немає що говорити"

Закликаємо депутатів, які мають честь і совість, проголосувати рішення про саморозпуск ради. Це буде чесно і відповідально перед громадою Рівненщини".

Голова Рівненської обласної ради розповів, чому саме Данильчук і Павлюк стали заступниками

Відповіді виконавчого апарату облради на таку ініціативу поки що не оприлюднено. Втім, зважаючи на розстановку сил у нинішній облраді, де фракція "Батьківщина" перебуває у меншості, добровільне бажання обласних депутатів саморозпуститись виглядає малоімовірним.





На правах реклами