Ми у Facebook
10.08.2014, 19:19

Рівненські бізнесмени Леся та Михайло Корилкевичі - про джерела фінансування бізнесу [+ІНТЕРВ'Ю]

Команда рівненської громадської організації "Smart People" продовжує організовувати й проводити цікаві події для місцевої бізнес-спільноти. Гостями нової Smart Meetings стануть відомі бізнесмени Михайло та Леся Корилкевичі. Зустріч відбудеться вже у вівторок, 12 серпня.
Тема зустрічі: "Джерела фінансування бізнесу".

Гості Smart Meetings: Михайло Корилкевич, Президент Української асоціації вапняної промисловості, MBA-випускник Institute of International Business Relations (Берлін, Німечинна), та Леся Корилкевич, член Наглядової ради групи компаній "Монстера", MBA-випускниця Львівськоі бізнес-школи.

Участь у зустрічі безкоштовна, за умови попередньої реєстрації.

Зареєструватися на зустріч






- Лесю, знаю, що Ви нещодавно закінчили MBA у LvBS (Львівській бізнес-школі). Вітаю Вас! Що отримали від цього навчання? Відчуваєте внутрішні зміни?

- Так. Змінилося мислення та підходи до управління бізнесами. Щоправда, багаж знань та інструментів іноді дещо сповільнює процес прийняття рішень, вони стають набагато глибшими та виваженішими. У той же самий час розуміння якості та ефективності рішень спонукає мене до терпіння й застосування інструментарію. Чітко можу сказати, що сьогодні не бізнеси управляють моїм життям, нахабно втручаючись у нього вдень та вночі, а я допомагаю бізнесам та команді бути ефективнішими.



Як рівненським підприємцям вийти на ринок ЄС? [+Відео]

- Михайле, Ви закінчували бізнес-школу за кордоном на початку 2000-х. Тоді в Україні ще мало хто знав про існування бізнес-шкіл. Як це вплинуло на Ваше майбутнє?

- Пройшло 12 років з часу закінчення MBA. І сьогодні я досяг тих результатів, які мене влаштовують, оскільки активно використовую інструменти MBA. Коли отримав диплом, відчув потужне бажання до змін на краще, захотів більшого у результатах, прагнув бути ефективною ланкою між зацікавленими сторонами. Натомість зустрівся із  жахливим супротивом до змін своїх колег і оточення. 12 років тому здавалось, що цю стіну я не подолаю. Але сьогодні з гордістю можу розповідати про основне з моїх досягнень: наша команда та оточення  тепер мене стимулюють бути ще більш успішним, розвиватись всебічно – у політиці, духовно, вести здоровий спосіб життя.



Зареєструватися на зустріч

- Михайле, Ви очолюєте групу компаній «Монстера». Чим займається компанія? 

- Групу компаній «Монстера» очолює менеджмент, а я – один із акціонерів. Сфери діяльності компанії – це бізнеси, пов’язані з видобувною, вапняковою, молочною промисловостями, ресторанно-готельною індустрією та нерухомістю. Ми виступаємо як інвестиційний фонд у певних проектах, також як  інвестиційний банк. Ми використовуємо сильні сторони нашої команди, входимо в управління бізнесами, впорядковуємо їх, збільшуємо ефективність цих бізнесів, застосовуючи свої знання.

Рівненський генеральний директор Юрій Головай: "В Україні стартап – це доля героїв" [+ІНТЕРВ'Ю]

- Це сімейний бізнес? Як Ви з Лесею розподіляєте ролі в бізнесі?

- Леся більш прагматична, має досвід побудови комерційних департаментів у бізнесах, а я більше стратег, займаюся розвитком бізнесів та формуванням бачення на короткострокові та довгострокові періоди. У кожного з нас є сильні та слабкі сторони, ми їх правильно використовуємо. Свої бачення ми обговорюємо, формуємо фактори впливу, аналізуємо ризики та вибудовуємо  стратегію розвитку бізнесу.



Зареєструватися на зустріч

- Лесю, як Ви приймаєте рішення про те, щоб входити в інвестиційний проект? Що для Вас є найважливішим?

- Важливим є відповідність моїм цінностям  та потенціал прибутковості не менше 100%. А також інвестую в проект, якщо його інціціатор справді має дуже велике бажання впровадити свою ідею, якщо в нього "очі горять".

Володимир і Дмитро Патіси: «Ваша компанія буде такою, якою ви її бачите!»

- Михайле, у Вас є унікальний досвід виведення компанії на IPO. Як Ви оцінюєте можливості місцевого середнього та великого бізнесу повторити Ваш успіх?

- Досить оптимістично. Головне, вірити – і це станеться. Зараз на шляху такого процесу можуть постати більші перешкоди, але це й буде перевіркою віри у мету.


- Що б Ви порекомендували бізнесменам, які думають про виведення компаній на ІРО, але вагаються?

- Повірити! І знайти професійних людей для цього.

Михайло Винницький: «У головах українців сидить комплекс меншовартості!» [+Фото]

- Михайле, у бізнес-середовищі сьогодні жваво обговорюють ідеї створення різноманітних кластерів. Як Ви ставитесь до ідеї кластерів? І які перспективи Рівненщини у цьому, які кластери можна тут створювати, на Вашу думку?

- Підтримую, кластери потрібно будувати з успішних галузей. Наприклад, кластер виробництва молокопродуктів (виробники обладнання, ферми, заводи, торговельні мережі). Також не варто забувати,  що Рівне є центром Західної України, відповідно тут можна створити ефективний логістичний центр. 


- Лесю, що Ви порадите молодим підприємцям, які мають класну ідею, але не знають, де взяти гроші на її реалізацію?

- Шукайте, використовуючи всі можливі джерела фінансування, але перед цим створіть асоціацію чи кластер – для поширення інформації про себе. Постійно обговорюйте свою ідею зі знайомими, використовуйте критику як стимул до дії. Зробіть гарну презентацію для соцмереж, не зважайте на те, що у Вас може хтось її скопіювати. Вірте у себе і у свою ідею. Не кошти стають обмежуючим фактором для впровадження ідеї. Маємо досвід. 


- Про що ми будемо говорити на Smart Meetings 12 серпня?

- Будемо говорити про інвестиційні проекти у бізнесах для збільшення прибутковості; про позики під процент для покриття касового розриву; про фінансування дозвільних речей, без яких бізнес може зупинитися; про залучення інвестицій, про вихід на ІРО.

Зареєструватися на зустріч





На правах реклами