Ми у Facebook
24.09.2014, 13:17

Вкладникам ліквідованого «Західінкомбанку» повернули гроші

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатив гроші вкладникам ліквідованого «Західінкомбанку».
Прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повідомила, що нещодавно завершився етап виплати коштів вкладникам ліквідованого «Західінкомбанку» через відділення банку «Хрещатик».

Рівняни досі згадують недобрим словом невелику луцьку установу, яка 5 років не повертала депозитів та відсотків своїм клієнтам. У березні 2014-го відділення «Західінкомбанку» у Рівному неодноразово пікетували, а вже у травні в установі була введена тимчасова адміністрація.


Банк, який пов'язують з регіоналом Юрієм Іванющенком, не повертає рівнянам вклади


«Західінкомбанк» шукав потенційних інвесторів, але до Фонду не надійшло жодної заяви з наміром взяти участь у виведенні банку з ринку. Як результат – 24 липня на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації «Західінкомбанк» перестав існувати.

Портфель депозитів фізичних осіб в луцькій банківській установі на 1 квітня 2014 року становив 367 млн грн, а загальний обсяг його зобов’язань - 532 млн грн.

Західінкомбанк виставили на продаж

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2014 року за розміром загальних активів Західінкомбанк займав 117-те місце (760 454 млн грн) серед 181 чинного у країні банку.

Виплата коштів здійснювалася через установи ПАТ «КБ «Хрещатик» із 30 липня по 9 вересня відповідно до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду.

Зауважимо, що відшкодування вкладникам ПАТ «Західінкомбанк», які через будь-які причини не звернулися до банку-агента Фонду в період з 30.07.2014 по 09.09.2014, здійснюватимуться за результатами розгляду їхніх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

У Західінкомбанк введена тимчасова адміністрація

Додатково інформацію можна дізнатися на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб www.fg.gov.ua або за тел.: 0-800-308-108 (по Україні безкоштовні), (044) 333-35-57.

Рівненське регіональне відділення банку «Хрещатик» знаходиться за адресою: вул. Київська, 10-б. Телефон: (0362) 64-95-80

Нагадаємо, «Західінкомбанк» (м.Луцьк) працював на ринку України з 1993 року і входив до групи невеликих фінустанов за активами. За інформацією на сайті Національного банку, власником контрольного пакета акцій банку Арсен Іванющенко (проживає у Єнакієвому Донецької області) через компанію «Паррокс Корпорейшн Лімітед».





На правах реклами