Ми у Facebook
30.12.2014, 15:00

Рівненський коледж економіки та бізнесу: надійно, якісно, престижно

У 2016 році Рівненський коледж економіки та бізнесу відзначатиме 50-річчя. У цій півстолітній історії — два крила успіху навчального закладу: тісний зв'язок із різними віхами розвитку держави й суспільства та впевнений погляд у майбутнє.
За часів СРСР це був технікум радянської торгівлі. З початку 90-х років, коли державної торгівлі не стало, заклад став зватись Рівненським комерційним технікумом. Але спеціальності, за якими тут традиційно готували фахівців – товарознавці продовольчих і непродовольчих товарів і технологи харчування – залишались основними. Проте, реагуючи на вимоги часу, в закладі розширювали перелік напрямків підготовки – з’явились такі спеціальності, як фінанси, банківська справа, бухгалтерський облік і туристичне обслуговування. Колишня назва перестала відповідати всьому розмаїттю напрямків роботи, відтак спершу колишній технікум радянської торгівлі став технікумом економіки та підприємництва, а згодом взяв назву, під якою успішно працює і нині – Рівненський коледж економіки та бізнесу. Зберігати традиції і водночас йти в ногу з часом, гнучко реагуючи на вимоги ринку – постійне завдання колективу закладу, який ось уже два десятиліття очолює заслужений працівник освіти України, відмінник охорони здоров'я, відмінник освіти, почесний працівник туризму України, кандидат педагогічних наук Василь Прокопович Романчук.

Серед майже 30 тисяч випускників Рівненського коледжу економіки та бізнесу — доктори і кандидати наук, керівники областей, головні бухгалтери солідних підприємств загальнодержавного рівня. А найголовніше — випускники не мають проблем із працевлаштуванням, адже вони здобувають і фах, і рівень підготовки, з якими ідуть “нарозхват” на підприємствах торгівлі і громадського харчування. Прагнучи підсилити найбільш затребувані напрями підготовки, з наступного навчального року коледж розпочне готувати молодших спеціалістів за двома новими напрямками – “Обслуговування в готелях” і “Ресторанне обслуговування”. Не скорочувати, а розширювати напрями підготовки, при цьому даючи освіту і практику, які справді потрібні роботодавцю – предмет постійної турботи Василя Романчука і очолюваного ним колективу, який налічує 74 педагоги, в тому числі 11 відмінників освіти України й 33 викладачі вищої категорії. Тут не лише мають потужну матеріально-технічну базу, а й дбають про гармонійний розвиток особистості: вихованці РКЕБ щороку займають призові місця на конкурсі з української мови імені Петра Яцика, викладачі разом зі студентами на свята виступають на сцені з концертними номерами, а спортсмени коледжу не пасуть задніх на змаганнях з кульової стрільби, боротьби, баскетболу, гирьового спорту, шахів і шашок.

А після закінчення насичених студентських буднів у стінах РКЕБ випускники продовжують здобувати освіту у вищих навчальних закладах Рівного, Києва, Львова, Луцька, Одеси, Переяслав-Хмельницького, Полтави, Тернополя... По всій Україні шириться добра слава про здібних і працьовитих випускників Рівненського коледжу економіки та бізнесу.

До теми:

"Ранкова кава": гість – директор Рівненського коледжу економіки та бізнесу Василь Романчук

Вибір "ОГО": Василь Романчук - Справжня еліта

2014: підсумки року на Рівненщині

Підсумки 2013 року для Рівного та Рівненщини

2012: підсумки року для Рівного та Рівненщини

2011: підсумки року для Рівного та Рівненщини





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ