Ми у Facebook
23.02.2015, 19:15

Вибори ректора РДГУ: заявка на перемогу

У середині березня відбудуться вибори ректора Рівненського державного гуманітарного університету. На цю посаду претендують нинішній ректор професор Руслан Постоловський, завідувач кафедри політичних наук Максим Гон і професор РДГУ Микола Бордюк. Обиратимуть ректора РДГУ співробітники і студенти.
Слава про Рівненський державний гуманітарний університет гримить за межами області, тому тут хочуть вчитися не лише випускники місцевих шкіл. Найбільший гуманітарний виш нашого краю готує педагогів та інших фахівців з роботи з людьми.

Професор Постоловський не лише єдиний з трьох претендентів, хто має досвід роботи ректором, він був ініціатором створення РДГУ. Завдяки його наполегливості розчепірені пальці різних навчальних закладів Рівненщини були зібрані в потужний кулак гуманітарного, можливо, найнеобхіднішого на сьогодні Україні напряму.

На своїй посаді Руслану Постоловському вдалося створити потужну наукову школу, він діє за принципом «Роби як є», створюючи необхідні умови для зростання власних співробітників. Не боїться конкуренції – про що свідчить участь панів Гона та Бордюка у виборах ректора.

Проте вибори є вибори, і всі кандидати будуть намагатися отримати підтримку. Максим Гон, вірогідно, може розраховувати на друге місце, яке також може стати для нього успіхом, адже управлінського досвіду у нього замалу, а у наші непрості часи на перший план виходить надійність. Микола Бордюк має найменшу, можна навіть сказати зовсім незначну, підтримку у межах статистичної похибки, і тому його участь в виборах можна розглядати у якості номінальної.

Здавалося б, вибори з визначеним фаворитом мали б пройти спокійно, у робочому порядку. Проте деякі надто активні особи намагаються додати перцю протистоянню у академічному середовищі. Схоже, у гуманітарному центрі Рівненщини хочуть штучно створити кризову ситуацію.

Добре відомо, що РДГУ під керівництвом ректора Постоловського завжди був і залишається патріотичним вишем. Там пишаються випускником, героєм Небесної сотні Олександром Храпаченком. Невипадково до РДГУ регулярно приїжджають політики національно-демократичного табору, титани духу, на плечах яких сьогодні стоїть незалежна Україна. Усе Рівне давно знає про багаторічну дружбу Постоловського з найбільшим патріотом нашого краю, покійним Василем Червонієм.

Основна ідея Постоловського-ректора (не під час виборів, а в повсякденній роботі) – пошук шляхів поєднання національної ідентичності з міжнародним досвідом у навчально-виховному процесі. Підготовка не лише фахівців-гуманітаріїв, а справжніх патріотів – такий принцип сповідують у РДГУ вже багато років.

У сучасних умовах гострої політичної кризи в університеті потрібно зберегти найкраще, розвивати його, створювати перспективи для зростання. Руслан Постоловський, як стало відомо, готовий презентувати свою програму для співробітників та студентів. Дочекаємося та обов’язково проаналізуємо її для наших читачів.

До теми:

«Ранкова кава»: гість — ректор РДГУ Руслан Постоловський [+Відео]

Рівне: церква та гуманітарний університет підписали угоду про співпрацю [Фото+Відео]

У Рівному на фасаді РДГУ відкрили меморіальну дошку герою Небесної Сотні [Фото+Відео]





На правах реклами