Ми у Facebook
06.06.2015, 09:15

Рівняни вже не зможуть забрати достроково депозити

Президент України підписав закон, який забороняє знімати банківський строковий вклад, якщо це не передбачено умовами договору.
Як повідомляє офіційний сайт глави держави, Закон № 424-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов повернення строкових депозитів», який був прийнятий Верховною Радою України 14 травня 2015, спрямований на встановлення стабільності банківської системи через урегулювання механізму створення ресурсної бази діяльності банківської системи.

Тепер клієнти банків матимуть право отримати вклади та нараховані по них відсотки за строковим банківським договором після закінчення терміну дії договору. При цьому дострокове повернення даного вкладу та нарахованих процентів за цим вкладом можливе виключно у випадку, коли це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу.

Натомість, з метою захисту інтересів вкладників, які не вимагають повернення суми строкового вкладу зі спливом строку, та щоб уникнути зловживання з боку банків, які зацікавлені й надалі співпрацювати з клієнтом на умовах більш вигідних для банку, договір банківського вкладу вважатиметься продовженим лише на умовах вкладу на вимогу. Тобто, пролонгація договору на умовах строкового вкладу можлива тільки при особистому переукладанні договору вкладником.

Фото ua.112.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Вкладникам Златобанку і банку "Стандарт" почали виплачувати кошти
Банки більше не хочуть давати кредити
ПриватБанк сам заплатить податки на вiдсотки за депозитами своїх клiєнтiв





На правах реклами