Ми у Facebook
08.06.2015, 07:45

Чим корисне та шкідливе морозиво

Настала гаряча пора і багато хто не відмовляє собі у задоволенні поласувати охолоджуючим і смачним морозивом. Але чи завжди улюблений продукт мільйонів приносить радість?
Вченими західних університетів було проведено ряд дослідів щодо користі морозива. Перша група вчених говорить, що морозиво є корисним продуктом для організму людини. Дослід показав, що морозиво є дієвим антидепресантом і містить в своєму складі природний транквілізатор, який діє як заспокійливе на центральну нервову систему людини. У морозиві помічено велику кількість білків. Саме вони надають цих ласощів поживну цінність і підвищують імунітет вітаміни. Крім цього в цьому продукті містяться цікотіни, які стимулюють імунну систему і борються з простудними захворюваннями. Так само кальцій в морозиві знижує ризик утворення каменів у нирках, покращує настрій і усуває передменструальний синдром, а також нормалізує мікрофлору кишечника.

Друга група вчених тлумачить, що висока кількість цукру в складі цього продукту може негативно вплинути на здоров’я, і тому вони рекомендують вживати цей продукт з обережністю. Зловживання морозивом може призвести до виникнення головного болю. Як би це не здавалося дивним, однак ця шкода був підтверджений численними спостереженнями.

Багато лікарів-дієтологів не рекомендують вживати ароматизоване морозиво, приміром, полуничне або лимонне. Адже для приготування використовуються різні штучні добавки, що не є корисним.

Варто зауважити, що для людини звично купити морозиво в магазині і є його на ходу. Адже разом з їжею ми заковтуємо пил і бруд від доріг. Краще всього сісти за столик або в парку на лавочці.

Не виникає сумнівів, що остаточно відмовитись від цього продукту неможливо. Обрати якісне морозиво досить складне завдання. Звертайте увагу на склад інгредієнтів. В неякісному морозиві міститься велика кількість стабілізаторів, барвників, емульгаторів та інші небезпечні складові. Якщо в складі прохолодного виробу присутні невідомі вам абревіатури та назви, то краще відмовитися від такого морозива і доцільним стає приготування морозива в домашніх умовах.

Статті до теми:

Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок

15 найбільш корисних продуктів для організму

Топ-5 продуктів, які допоможуть підняти настрій





На правах реклами