08.06.2015, 16:30

Як зробити генеральне прибирання в підвалі [+ПОРАДИ]

Дбайливий господар завжди заздалегідь підготує погріб для зберігання врожаю.
Щоб овочі не гнили, а зимували в чистому й сухому приміщенні, його слід продезінфікувати. На 10 кубічних метрів узяти 2-3 кілограми негашеного вапна, засипати його у бак, залити водою й відразу вийти з погреба. Люк і двері щільно зачинити. Випари, що утворюються при гашенні вапна, знищують комах і пригнічують життєдіяльність грибків. Закритим погріб залишають на 1-2 доби. Якщо ж приміщення залишається сирим, обробку повторюють.

Викурити комарів можна перевіреним дідівським способом: спалити в льосі кілька газет, зачинивши люк і двері.

Полиці та стелажі промити гарячою водою з милом і содою, просушити. Стіни обробити 10-відсотковим розчином мідного купоросу, а земляну підлогу посипати тонким шаром гашеного вапна. Усі роботи з дезінфекції слід закінчити за місяць-два до закладання в погріб овочів.

До теми:

Петрів піст: що і коли можна їсти

5 рецептов интересных блюд и заготовок из огурцов

Як правильно підготувати посуд для консервування [+ПОРАДИ]

Джерело: http://www.simya.com.ua