10 золотих правил: як уникнути харчових отруєнь
2) звертайте увагу на дату виготовлення харчового продукту, термін його придатності та умови зберігання і реалізації;
3) закуповуйте або готуйте салати, вироби з рубленого м'яса, холодець, кондитерські вироби з кремом в невеликій кількості, пам'ятаючи про те, що зберігати їх треба при температурі від +2 С до +6 С обмежений час;
4) піддавайте повторній термічній обробці кулінарні страви попереднього дня;
5) дотримуйтесь технології приготування страв у домашніх умовах, при цьому ретельно мийте руки перед початком приготування їжі і після контакту з сирою продукцією. А також використовуйте окремі ножі для оброблення сирих продуктів і готових виробів; ретельно промивайте зелень, овочі та фрукти;

6) розміщуйте в холодильнику продукти харчування з умовою товарного сусідства: готові страви та напівфабрикати високого ступеня готовності - на верхніх полицях, сировина - на нижніх полицях;
7) не використовуйте під час відпочинку з дітьми або не беріть «в дорогу» на екскурсії чи тривалу подорож продукти харчування, що швидко псуються;
8) часто мийте руки;

9) якщо ви відчуваєте себе нездоровим (особливо за наявності розладів стільця, нудоти, болі в животі) - ні в якому разі не займайтеся приготуванням їжі для сім'ї та гостей;
10) не займайтесь самолікуванням. Обов’язково звертайтеся за медичною допомогою. Адже кожне захворювання вимагає спеціального, обґрунтованого лікування.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Як влітку запобігти кишковим інфекціям? [+ПОРАДИ]
Брудні руки та продукти зі стихійних ринків вкладають рівнян на лікарняні ліжка
Як уберегтися від кишкових інфекцій

мити, їжа, продукти, харчові інфекції, харчові отруєння, ВООЗ
У Рівному 12 травня проведуть безкоштовні огляди шкіри для профілактики меланоми

Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер запрошує мешканців та гостей міста на безкоштовні огляди шкіри, які відбудуться у неділю, 12 травня. Акція приурочена до Дня діагностики меланоми та проводиться в рамках європейської програми EUROMELANOMA.
переглядів: 137
В Україні відсьогодні продаватимуть бензин з додаванням спирту: що це означає для водіїв та цін

З 1 травня 2025 року на всіх автозаправних станціях України набувають чинності нові правила щодо складу бензину. Відтепер пальне, що реалізується, обов'язково повинно містити 5% біоетанолу – спирту, отриманого з біологічної сировини.
переглядів: 164
Повний гід із вибору камери від фотошколи Зелений Квадрат
Купівля першої або нової камери — завдання не з простих. Хтось шукає інструмент для творчості, хтось — для роботи, а дехто — просто хоче «щось нормальне, аби знімало красиво». Але що означає «нормальне»? Яку роль відіграють мегапікселі? Яка матриця підійде саме для нічної зйомки? Чи варто гнатися за брендом?
переглядів: 172
Підбираємо колір фарби для авто: головні нюанси

Пошкодження кузова часто призводить до того, що втрачає свій колір і фарба. Може здатися, що це дрібниця, але часом підібрати потрібний відтінок і повернути ідеальний стан авто виявляється непросто. Навіть незначне відхилення у кольорі зробить нове покриття помітним.
переглядів: 117
Маринад для курячих гомілок: 3 секрети соковитого м'яса

Запечені курячі ніжки – це завжди чудовий вибір для трапези. Ключовий момент – це маринад, який використовується для курки. Маринад для гомілок – ідеальний помічник, коли потрібно приготувати щось оперативне і неймовірно апетитне
переглядів: 287