П'ять рецептів смачних страв з баклажанів [+Фото]
1. Баклажани з творогом.
Інгредієнти:
3 середніх баклажани
150-200 гр творогу
помідори
3-4 зубчики часнику
майонез
зелень за бажанням.
Приготування:
Баклажани нарізати тонкими кружальцями, вмочити в рослинну олію і підсмажити. До творогу додати потертий часник та майонез. На баклажани викласти творог і зверху тонкі кружальця помідора.
2. Запечені баклажани.
Інгредієнти:
Баклажани - 500 г
Помідори - 350 г
Сир - 100 г
Часнику - 3 зубчики
Перець
Сіль.
Приготування:
Баклажани нарізати кружечками завтовшки 1 см, посолити, залишити на 30 хвилин. Потім промити в холодній воді. Викласти у форму для запікання: баклажани, натерті часником, помідори кружальцями, потертий сир. Запіканку посолити, поперчити і випікати в духовці 35 хв. Посипати зеленню при подачі.
3. Лечо з баклажанів.
Інгредієнти:
Баклажани - 2-3 шт.
Цибуля - 2 шт.
Помідори - 4-5 шт.
Часник - 2-3 зубчики
Перець болгарський - 2-3 шт.
Рослинна олія, сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування:
Баклажани, помідори, цибулю та болгарський перець нарізати соломкою. Обсмажити баклажани на олії, поступово додати цибулю, болгарський перець, м'якоть томатів і часник. Потім лити томатний сік і тушкувати до готовності.
4. Рулетики з баклажанів.
Інгредієнти:
2 середніх баклажани
2 помідора
3 плавлених сирки
1-2 зубчики часнику
майонез.
Приготування:
Баклажани нарізаємо вздовж на пластинки товщиною 4-5 мм. Розігріваємо сковороду з 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо баклажани бсмажуємо в 2 партії по 2 хвилини з кожного боку, до готовності. Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир. З помідорів видаляємо насіння, м'якоть нарізаємо товстою соломкою. Плавлений сир натерти, додати часник і майонез. На кожну скибочку баклажана кладемо по 1 ч.л. сирної маси і шматочок помідора. Згортаємо в рулетики.
5. Баклажани з фаршем і овочами.
Інгредієнти:
Баклажан - 1 шт.
Фарш свинний - 150 г
Перець болгарський - 1 шт.
1 цибулина
Помідор - 1 шт.
Картопля 1-2 шт.
Часник 1 зубчик
Сир 80 г
Спеції за смаком.
Приготування:
Баклажан, цибулину і картоплю нарізати кружечками. Картоплю нарізати, як можна тонше. Підготувати інші овочі. Часник і зелень подрібнити. Форму добре змастити олією. У форму викласти кружечки баклажанів, посолити, присмачити спеціями. Поверх баклажанів - кружечки картоплі, потім фарш (його краще посолити і поперчити в окремому посуді). Потім - кільця цибулі. Не забувати посолити. Спеції. Поверх цибулі викласти нарізаний перець і помідори. Поверх овочів потерти сир і посипати часником. Запікати, поки овочі зарум'яняться.
Смачного!
Статті до теми:
Готуємо смачний рататуй з баклажанами [ВІДЕОРЕЦЕПТ]
Смачна піца в домашніх умовах: рецепт читачки "ОГО"
Страви з кабачків на кожен день [РЕЦЕПТИ] [+Фото]
Ліниві голубці в духовці для всієї сім'ї [ВІДЕОРЕЦЕПТ]
Сирний суп з обсмаженими кубиками хліба
Рецепт: млинці по-мексиканськи
Як приготувати ідеальну печеню з картоплі у горщиках
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
У Гощанській громаді відкрили Центр життєстійкості
У Гощі сьогодні відкрили Центр життєстійкості. Цей заклад стане надійним прихистком для всіх, хто потребує підтримки та допомоги в подоланні життєвих труднощів.
переглядів: 16
Завтра Рівне попрощається з захисником Андрієм Власенком
На Покровському напрямку загинув 48-річний військовий з Рівного Андрій Власенко. прощання з Героєм відбудеться завтра, 11 січня.
переглядів: 280
Патрульні врятували котика, зачиненого на балконі 7-го поверху
На проспекті Генерала Безручка патрульні отримали тривожне повідомлення: з квартири кілька діб чутно нявкіт котика, але двері не відчиняються, а власника не видно.
переглядів: 146
Попри війну: скільки дітей народилося на Рівненщині у 2023 році
Попри складні часи війни, народжуваність на Рівненщині залишається стабільною.
переглядів: 134
Шахраї знову намагаються обдурити підприємців Рівненщини
До підприємців Рівненщини знову почали надходити шахрайські листи, в яких нібито від імені Рівненської облдержадміністрації просять надати допомогу
переглядів: 128