Ми у Facebook
18.09.2015, 22:00

П'ять рецептів смачних страв з баклажанів [+Фото]

Баклажани - улюблені овочі багаьох господинь, адже страви з ними не лише смачні, а й гарні. OGO.ua пропонує кілька простих рецептів улюблених страв з баклажанів для вашого столу.
Насправді, рецептів страв з баклажанів є дуже багато, але ми пропонуємо скористатися найбільш поширеними і дуже смачними:

1. Баклажани з творогом.
Інгредієнти:
3 середніх баклажани
150-200 гр творогу
помідори
3-4 зубчики часнику
майонез
зелень за бажанням.

Приготування:
Баклажани нарізати тонкими кружальцями, вмочити в рослинну олію і підсмажити. До творогу додати потертий часник та майонез. На баклажани викласти творог і зверху тонкі кружальця помідора.



2. Запечені баклажани.
Інгредієнти:
Баклажани - 500 г
Помідори - 350 г
Сир - 100 г
Часнику - 3 зубчики
Перець
Сіль.

Приготування:
Баклажани нарізати кружечками завтовшки 1 см, посолити, залишити на 30 хвилин. Потім промити в холодній воді. Викласти у форму для запікання: баклажани, натерті часником, помідори кружальцями, потертий сир. Запіканку посолити, поперчити і випікати в духовці 35 хв. Посипати зеленню при подачі.



3. Лечо з баклажанів.
Інгредієнти:
Баклажани - 2-3 шт.
Цибуля - 2 шт.
Помідори - 4-5 шт.
Часник - 2-3 зубчики
Перець болгарський - 2-3 шт.
Рослинна олія, сіль, перець чорний мелений - за смаком.

Приготування:
Баклажани, помідори, цибулю та болгарський перець нарізати соломкою. Обсмажити баклажани на олії, поступово додати цибулю, болгарський перець, м'якоть томатів і часник. Потім лити томатний сік і тушкувати до готовності.



4. Рулетики з баклажанів.
Інгредієнти:
2 середніх баклажани
2 помідора
3 плавлених сирки
1-2 зубчики часнику
майонез.

Приготування:
Баклажани нарізаємо вздовж на пластинки товщиною 4-5 мм. Розігріваємо сковороду з 1 ст.л. рослинної олії. Кладемо баклажани бсмажуємо в 2 партії по 2 хвилини з кожного боку, до готовності. Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир. З помідорів видаляємо насіння, м'якоть нарізаємо товстою соломкою. Плавлений сир натерти, додати часник і майонез. На кожну скибочку баклажана кладемо по 1 ч.л. сирної маси і шматочок помідора. Згортаємо в рулетики.



5. Баклажани з фаршем і овочами.
Інгредієнти:
Баклажан - 1 шт.
Фарш свинний - 150 г
Перець болгарський - 1 шт.
1 цибулина
Помідор - 1 шт.
Картопля 1-2 шт.
Часник 1 зубчик
Сир 80 г
Спеції за смаком.

Приготування:
Баклажан, цибулину і картоплю нарізати кружечками. Картоплю нарізати, як можна тонше. Підготувати інші овочі. Часник і зелень подрібнити. Форму добре змастити олією. У форму викласти кружечки баклажанів, посолити, присмачити спеціями. Поверх баклажанів - кружечки картоплі, потім фарш (його краще посолити і поперчити в окремому посуді). Потім - кільця цибулі. Не забувати посолити. Спеції. Поверх цибулі викласти нарізаний перець і помідори. Поверх овочів потерти сир і посипати часником. Запікати, поки овочі зарум'яняться.



Смачного!

Статті до теми:

Готуємо смачний рататуй з баклажанами [ВІДЕОРЕЦЕПТ]

Смачна піца в домашніх умовах: рецепт читачки "ОГО"

Страви з кабачків на кожен день [РЕЦЕПТИ] [+Фото]

Ліниві голубці в духовці для всієї сім'ї [ВІДЕОРЕЦЕПТ]

Сирний суп з обсмаженими кубиками хліба

Рецепт: млинці по-мексиканськи

Як приготувати ідеальну печеню з картоплі у горщиках

Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром





На правах реклами