Ми у Facebook
09.02.2016, 11:40

Змінюються правила оподаткування автомобілів

ДПІ у м. Рівному звертає увагу власників легкових автомобілів, що у зв’язку із внесеними змінами до Податкового кодексу України, які набрали чинності з 1 січня 2016 року, було змінено базу оподаткування транспортним податком.
Зокрема, раніше діючу норму, де «об’єктом оподаткування визначались легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мали об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.» було замінено на «об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року».

Перелік авто, вартість яких перевищує 750 мінімальних зарплат, визначається за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, та публікується на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Вже зараз, кожен охочий відвідувач сайту Мінекономрозвитку може скористатись вказаним сервісом та перевірити у відповідному банері середньоринкову вартість авто.

Щоб не позбутися нерухомості, рівнянам потрібно її перереєструват
и

Нагадаємо, платниками транспортного податку у 2016 році є фізичні та юридичні особи, в тому числі, нерезиденти. Ставка податку не змінилась та складає 25000 гривень на рік за кожен автомобіль.

В отримувачів субсидій Рівненщини перевірятимуть банківські рахунки

Довідкову інформацію з питань справляння транспортного податку можна отримати у Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Рівному (тел. 28-08-25) або безпосередньо у секторі адміністрування майнових податків (каб. №302, тел. 28-07-79).






На правах реклами