Як відрізнити справжній шоколад від підробки
Розібратися із інгредієнтами цукерок набагато важче. Адже навіть державним стандартом дозволяється використання чималої кількості різноманітних Е-шок. Деякі з них мають природне походження. Зокрема, це такі барвники, як Е140, що отриманий з кропиви, шпинату або люцерни; Е162 - з буряка; E100 (куркуміни) - з куркуми і шафрану; Е160б - екстракт аннато, отриманий з тропічного чагарника Bixa orellana; E160a - екстракти натуральних каротинів, отриманих з моркви, пальмової олії і водоростей; Е163-отримують з шкірки червоного винограду, смородини, чорноплідної горобини, червонокачанної капусти тощо; цукрозамінники Е960 - отриманий з екстракту трави стевії, Е958 - з кореня солодки; кислоти: Е296 - яблучна, Е270 - молочна; Е 330 – лимонна кислота; Е440 - пектини яблук і цитрусових. Вживання ж усіх інших «Е-шок» краще звести до мінімуму.
Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка
Аромат шоколаду має бути яскраво вираженим та переважати над ароматом начинки. Жодних сторонніх запахів і присмаку ароматизаторів не повинно відчуватися. Начинка шоколадних цукерок повинна бути однорідною, а випадіння кристалів цукру та «посивілість» поверхні свідчить про порушення технології виробництва продукту.
Обираючи солодощі, обов’язково зверніть увагу на термін придатності, цілісність упаковки та умови зберігання. Шоколадні цукерки треба зберігати за кімнатної температури. Різкі перепади температури та підвищена вологість можуть зіпсувати якість солодощів. Зокрема, при коливанні температурного режиму, шоколадні цукерки набувають білуватого нальоту.
Чи не найголовніший показник якості цукерок – наявність найдорожчого складника - какао-масла. Чим більше какао-масла є в продукті, тим він смачніший, якісніший та, зазвичай, дорожчий. Дуже часто какао-масло замінюють на рослинні жири – пальмову, кокосову олію та ін. Вживання солодощів із такими складниками краще обмежити, адже вони містять речовини мають, які здатність накопичуватись в організмі і в майбутньому можуть спричинити розвиток багатьох хвороб. Уникати ласощів із рослинними жирами варто ще й тому, що рівень транс-ізомерів у кондитерських виробах в Україні не нормується, тоді як більшість Європейських країн допускає не більше 2% їх вмісту.
Перелік продуктів, які не варто зберігати в холодильнику
Обираючи ласощі, краще надайте перевагу тим, які пройшли сертифікацію. На етикетці сертифікованої продукції є відповідний знак – трилисник. Він свідчить, що продукція пройшла випробування і має свідоцтво відповідності.
Купуючи улюблені солодощі, пам’ятайте, що лише якісний продукт буде смачним і корисним.
За матеріалами ДП "Рівнестандартметрологія"

Чим відрізняється фторопласт від інших видів пластику

Фторопласт не використовують «просто так» — його обирають, коли інші матеріали не витримують умови експлуатації. Він дорогий у порівнянні з поліетиленом або поліамідом. Наприклад, якщо розглянути товари від ТОВ ПКФ Електропласт — постачальника кондукційних та електроізоляційних пластиків, фторопластові заголовки будуть приблизно у 2-3 рази дорожчі за інші. Але матеріал є незамінним там, де потрібно поєднання хімічної стійкості, термостабільності й мінімального тертя. Розгляньмо конкретні галузі та чому саме ПТФЕ.
переглядів: 332
На частині вулиць Рівного можливе ускладення рух

У Рівному тривають дорожні роботи: можливе ускладнення руху транспорту на деяких вулицях
переглядів: 462
Прогноз погоди на Рівненщині у вівторок, 7 травня

Синоптики прогнозують хмарну погоду, без істотних опадів.
переглядів: 397
Як урізноманітнити інтимне життя: поради для пари
Інтимне життя — одна з найважливіших частин будь-яких стосунків, і його значення важко переоцінити. Часом стосунки можуть потрапляти в рутину, коли звичка бере верх над емоціями, а близькість з партнером стає менш інтенсивною. Щоб уникнути монотонності, варто активно працювати над збереженням тепла та пристрасті в стосунках. Іноді навіть невеликі зміни можуть додати нового вогню та інтересу.
переглядів: 173
Рецепт ідеального бісквіту: секрети легкого й пухкого тіста

Бісквіт — основа безлічі десертів. Але приготувати його так, щоб він був ніжним, повітряним і не осідав після випікання — справжнє мистецтво.
переглядів: 429