Як відрізнити справжній шоколад від підробки
Розібратися із інгредієнтами цукерок набагато важче. Адже навіть державним стандартом дозволяється використання чималої кількості різноманітних Е-шок. Деякі з них мають природне походження. Зокрема, це такі барвники, як Е140, що отриманий з кропиви, шпинату або люцерни; Е162 - з буряка; E100 (куркуміни) - з куркуми і шафрану; Е160б - екстракт аннато, отриманий з тропічного чагарника Bixa orellana; E160a - екстракти натуральних каротинів, отриманих з моркви, пальмової олії і водоростей; Е163-отримують з шкірки червоного винограду, смородини, чорноплідної горобини, червонокачанної капусти тощо; цукрозамінники Е960 - отриманий з екстракту трави стевії, Е958 - з кореня солодки; кислоти: Е296 - яблучна, Е270 - молочна; Е 330 – лимонна кислота; Е440 - пектини яблук і цитрусових. Вживання ж усіх інших «Е-шок» краще звести до мінімуму.
Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка
Аромат шоколаду має бути яскраво вираженим та переважати над ароматом начинки. Жодних сторонніх запахів і присмаку ароматизаторів не повинно відчуватися. Начинка шоколадних цукерок повинна бути однорідною, а випадіння кристалів цукру та «посивілість» поверхні свідчить про порушення технології виробництва продукту.
Обираючи солодощі, обов’язково зверніть увагу на термін придатності, цілісність упаковки та умови зберігання. Шоколадні цукерки треба зберігати за кімнатної температури. Різкі перепади температури та підвищена вологість можуть зіпсувати якість солодощів. Зокрема, при коливанні температурного режиму, шоколадні цукерки набувають білуватого нальоту.
Чи не найголовніший показник якості цукерок – наявність найдорожчого складника - какао-масла. Чим більше какао-масла є в продукті, тим він смачніший, якісніший та, зазвичай, дорожчий. Дуже часто какао-масло замінюють на рослинні жири – пальмову, кокосову олію та ін. Вживання солодощів із такими складниками краще обмежити, адже вони містять речовини мають, які здатність накопичуватись в організмі і в майбутньому можуть спричинити розвиток багатьох хвороб. Уникати ласощів із рослинними жирами варто ще й тому, що рівень транс-ізомерів у кондитерських виробах в Україні не нормується, тоді як більшість Європейських країн допускає не більше 2% їх вмісту.
Перелік продуктів, які не варто зберігати в холодильнику
Обираючи ласощі, краще надайте перевагу тим, які пройшли сертифікацію. На етикетці сертифікованої продукції є відповідний знак – трилисник. Він свідчить, що продукція пройшла випробування і має свідоцтво відповідності.
Купуючи улюблені солодощі, пам’ятайте, що лише якісний продукт буде смачним і корисним.
За матеріалами ДП "Рівнестандартметрологія"
На території Гощанської громади протягом лютого відстрілюватимуть диких тварин
З 8 по 28 лютого 2024 року на території Гощанської громади проводитиметься рейд із відстрілу лисиць, вовків та єнотовидних собак.
переглядів: 50
У рівненському ЦНАПі відновили прийом документів на реєстрацію транспортних засобів
З 6 лютого 2025 року відновлено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС.
переглядів: 247
Loavies в інтернет-магазині Beteji: ексклюзивний стиль для сучасних модниць
Сучасна мода стрімко розвивається, представляючи нові трендові тенденції для покупців зі всього світу. Справжні модниці стараються не відставати від актуальних образів, залишаючи при цьому власну індивідуальну рису в одязі. Бренд Loavies – відкриття для багатьох жінок, яке прославилось свіжими та стильними рішеннями, щоб створити модний повсякденний, вечірній та інший look. Маючи преміальний характер, виробник пропонує кожній дівчині оновити власний гардероб та стати ближче до актуальних світових тенденцій.
переглядів: 165
На Рівненщині ввели заборону на лов щуки
З 15 лютого по 31 березня 2025 року на всіх водоймах Рівненської області діятиме заборона на вилов щуки. Це пов’язано з початком нерестового періоду у цього виду риб.
переглядів: 296
Як стероїди допомагають швидше досягати результатів у тренажерному залі?
Часто важкоатлети бажають стероїди купити для того, щоб у короткі терміни покращити свої фізичні та спортивні показники. Вони мають багато позитивних якостей, але й несуть великі ризики для організму людини. Проте за деяких умов можна уникнути небезпеки та отримати ідеальну статуру і витривалість швидко та ефективно.
переглядів: 215