Ми у Facebook
25.03.2016, 08:00

Як обрати якісний мармелад

Фруктово-ягідне пюре - головний компонент справжнього мармеладу.
Спочатку пюре доводять до кипіння, потім засипають цукор і варять, як звичайне варення. Потім у хід йде желеподібні речовини - пектин або агар-агар. Всього три компоненти.

Ненатуральний мармелад вариться на основі води з додаванням ароматизаторів, смакових добавок, барвників, різних консервантів і поліпшувачів смаку. Корисним такий продукт не назвеш на відміну від істинно фруктового мармеладу.

Лише третина масла в Україні справжня, решта - підробка

Звичайно, під час варіння багато вітамінів руйнується, але більшість цінних мікроелементів таки залишається. Крім того, пектин або агар-агар теж мають цілющі властивості - виводять з організму шлаки, токсини і радіонукліди.
Як же відрізнити справжні ласощі від «хімічної» копії?

По-перше, за кольором. Занадто яскравий повинен насторожити! У натуральному фруктовому мармеладі всі кольори приглушені. Ще одна ознака - структура на зламі. Вона склоподібна - перед вами ароматизована вода, в яку додали желатин. Натуральні ласощі на зрізі мають бути каламутним.

Як відрізнити справжній шоколад від підробки

Розпізнати залежаний товар можна за зовнішнім виглядом. Тверда кірка зверху, завітряна по контуру... Такими солодощами не першої свіжості краще не пригощатися, як і занадто вологим мармеладом!

За матеріалами spojivach.info






На правах реклами