Ми у Facebook
13.05.2016, 14:20

Мешканці Рівненщини готові перекривати дороги, щоб не дихати димом (+ВІДЕО)

Люди готові перекривати дороги у знак протесту проти випалювання виробництва з виготовлення деревного вугілля, яке використовують для приготування шашликів.
Вчора, 12 травня, Юрій Шарманський — депутат Рівненської обласної ради написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук таке повідомлення:

У кожного другого ліфта в будинках Рівного закінчився термін експлуатації

"Бочки для випалювання деревного вугілля, які громада с. Мирне Костопільського району виперла завдяки втручанню Рівненської ОДА, хочуть переїхати до с. Моквин цього ж району. Перед тим, як ситуація у Мирному стала критичною, люди зверталися до представників влади Костопільщини, але вплинути на підприємців не вдавалося. Сьогодні дзвонили місцеві жителі с. Моквин і розповіли, що неподалік уже почали вирубувати дерева під ті бочки. Оскільки Моквин і Мирне - це села однієї сільської ради, люди впізнали знайомих "турків", які займаються вугіллям. Історія в Мирному закінчилася тим, що люди хотіли перекрити дорогу Городище-Рівне-Старокостянтинів неподалік Костополя. Тоді знайшли компроміс, але вочевидь охочі поставити бочки без документів вирішили переїхати в сусіднє село. Не хочеться, щоб люди з Моквина вирішили перекрити дорогу ‪Олексію Муляренку"‬.

Закінчується навчальний рік, а школярі Рівненщини - досі без підручників


Нагадаємо, що у кінці 2015 року, на Костопільщині теж бунтували проти виробництва деревного вугілля мешканці села Глажева.

Деталі протесту мешканців села Мирне Костопільського району дивіться у сюжеті телеканалу РТБ Рівненської обласної державної адміністрації:








На правах реклами