Ми у Facebook
13.05.2016, 21:30

Топ-5 найбільш корисних весняних продуктів

Полички рівненських ринків та супермаркетів уже рясніють свіжими весняними овочами. А які продукти найкорисніші серед запропонованого асортименту - дізнавайтеся з порталом "ОГО".
1. Молода капуста. Капуста містить великий перелік мікроелементів, особливо багато заліза і калію, і вітамінів C, E, K, P, U. З'їдаючи всього лише 100 грамів капусти в сирому вигляді, ви отримаєте добову норму вітаміну С.



2. Молода картопля. Картопля багата на амінокислоти та вітаміни В і РР. Крім того, в 100 г продукту міститься до 20 мг вітаміну С. В результаті споживання такої картоплі і самопочуття покращується, і прилив енергії відчувається.



3. Редиска. Саме редиска може врятувати від весняного авітамінозу - вітаміну С в ній стільки ж, скільки в помідорах, горошку, малині або бананах. Причому, для того щоб заповнити денний запас вітаміну С, треба з'їсти приблизно 250-300 г плодів. Білка в редисці більше, ніж в інших овочах, тому її обов'язково треба включати в раціон вегетаріанцям.



4. Щавель. У нашій країні щавель відноситься до найбільш ранніх овочів. Листя рослини насичені білком, вітамінами А, С, В1, В2, РР, солі калію і заліза, в них, крім щавлевої, міститься ще ряд органічних кислот яблучна, лимонна. Застосовується для приготування салатів, супів і гарнірів.



5. Черемша. Черемшу використовують обережно, з огляду на її часниковий смак, аби не зіпсувати приготовану страву. Найчастіше використовуються листя черемші. Листя слід почистити, ретельно вимити й обсушити. Краще вживати черемшу в сирому вигляді, при термічній обробці смак і аромат стають слабкішими. Черемша дуже корисна, але не можна зловживати нею, денна норма черемші не повинна бути більше 15-20 великих листків.



Гарного здоров'я!

За матеріалами: ivona.bigmir.net.

Статті до теми:

Перелік продуктів, які не варто зберігати в холодильнику

Топ-15 корисних продуктів для жінок

Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок





На правах реклами