Ми у Facebook
27.08.2016, 16:30

Готуємось до зими: рецепти смачних маринованих салатів

Не встигли оглянутися, як пролетівло літо, а тому час подумати і про зимову консервацію. Кілька рецептів смачних маринованих салатів пропонує портал "ОГО".
Салат з баклажанів "Вогник"

Інгредієнти:
3 кг баклажанів
3 головки часнику
1 кг болгарського перцю
3 шт. гострого червоного перцю
150 мл 9% оцту
150 мл соняшникової олії
сіль
олія для обсмажування баклажанів.

Приготування:
Баклажани миємо, нарізаємо на кружечки товщиною 7-8 мм,солимо. Чекаємо, поки баклажани пустять сік, обсмажуємо з двох сторін на невеликому вогні. Миємо та чистимо перець, видаляємо плодоніжки. У гострому перці можна залишити кісточки - вони дадуть додаткову гостроту. У каструлі або сковороді прожарюємо олію і вливаємо в перець. Солимо, додаємо оцет.

В миті банки викладаєте шар баклажанів, щедро поливаєте соусом. Знову шар баклажанів, знову соус - і так поки не закінчаться баклажани. Консервований "Вогник" стерилізуєте і закриваєте кришками.



Салат "Кубанський"
Інгредієнти (на 8 півлітрових банок):
2 кг помідорів
1,5 білокачанної капусти
800 гр солодкого перцю
500 гр ріпчатої цибулі
300 гр рослинної олії
150 гр 9% оцету
15-20 горошин чорного перцю, сіль.

Приготування: всі овочі миємо, чистимо і ріжемо. Помідори і перець - шматочками, цибулю - півкільцями, капусту - соломкою. Капусту перетираємо з сіллю окремо. Змішуємо всі овочі, додаємо олію, сіль, спеції і ставимо каструлю на вогонь. Помішуючи, овочі нагріваємо до кипіння. Вливаємо оцет. Гарячі овочі розкладаємо в стерилізовані банки, накриваємо кришками і стерилізуємо півлітрові банки 20 хвилин. Закручуємо салат "Кубанський" і перевертаємо до повного охолодження.



БІЛЬШЕ РЕЦЕПТІВ

Читати також:

Маринуємо помідори на зиму: топ-5 рецептів [+Фото]

Як маринувати опеньки, щоб були ніжними і смачними [+ПОРАДИ]

Як засолити сало в домашніх умовах?





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини