Ми у Facebook
26.12.2016, 15:00

Підсумки року-2016: Юрій Благодир про здобутки та втрачені можливості у 2016 році

Депутат і голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської обласної ради Юрій Благодир упродовж року не надто «світився» в політичних «розборках», які супроводжували боротьбу за головне керівне крісло в облраді.
Тим не менше, відоме українське видання «Деловая столица» в своєму спеціальному проекті «Хто управляє країною?», в якому склала рейтинг найбільш впливових місцевих політиків, включила Юрія Благодира до трійки найвпливовіших політиків Рівненщини – одразу за Чугунніковим і Муляренком.

Тому не дивно, що наприкінці року він першим опублікував звіт за рік своєї роботи у головному представницькому органі області.

Під час передвиборчої кампанії восени 2015-го Юрій Благодир разом із громадою Гощанського району, яка довірила йому представляти свої інтереси в обласній раді, визначили питання, які мають бути вирішені впродовж його каденції. Вони були закріплені в соціальних зобов’язаннях, які на себе взяв депутат.

Минув рік – Благодир прозвітував: він розпочав роботу над більшістю взятих зобов’язань і навіть третину з них вже встиг виконати.
«Хотів би наголосити, що робота не зупиняється. Ми тільки підвели невеликий підсумок, - прокоментував депутат для «ОГО». - Як на мене, незважаючи на всі загальнодержавні та обласні політичні нюанси, нам вдалося зробити багато конкретних та корисних речей. Окремо хотів би виділити роботу по Горбаківській школі – нам вдалося зрушити з мертвої точки об’єкт, який роками був заморожений. Ми не просто вирішили ситуативну проблему, а взялися за реалізацію стратегічного проекту, який несе в собі освітнє та соціальне навантаження».

А коли номер уже готувався до друку, стало відомо, що продовжує успішно просуватись проект розширення дитсадка у Гощі: на додачу до коштів, які впродовж року вже виділялись на це з селищного, обласного та державного бюджетів, область отримає ще майже 1 мільйон гривень з державного фонду регіонального розвитку. Є надія, що цей проект, який був зафіксований у соціальних зобов’язаннях та є важливим для мешканців, буде реалізований вже в наступному році, як і аналогічний у Горбакові.

Заради справедливості слід зазначити, що впродовж року Юрія Благодиря згадували не лише в контексті депутатської діяльності на окрузі та на чолі бюджетної комісії. Усвідомлюючи його потенціал, експерти постійно називають прізвище Благодиря як тільки загострюється боротьба за посаду голови Рівненської обласної ради. Також голову бюджетної комісії називали ймовірним наступником Віталія Чугуннікова, коли той шов з губернаторської позиції. Натомість Юрій Благодир, який належить до найбільш дисциплінованих обласних депутатів (відвідав 95% пленарних засідань облради), щоразу заявляє, що на ці посади не претендує. «Дійсно приємно, що в експертному середовищі мене розглядають як потенційного керівника Рівненщини або облради, але займати ці посади не можу в силу власних переконань» – констатував Юрій Благодир.

Крім Рівненської політики, голова бюджетної комісії активно коментує та бере участь у загальнодержавному дискурсі. Нещодавно він розповів про візит на презентацію «Форсайту соціально-економічного розвитку України до 2020 та 2030 років», яка пройшла у Києві. За словами, депутата у країни немає остаточного розуміння куди вона йде. «Нам треба чітко артикулювати нашу мету і визначити системні кроки для її досягнення. Саме такі речі, як форсайт можуть у цьому допомогти» - написав політик у своєму Фейсбук.

Впродовж року у своєму блозі Юрій Благодир постійно нагадував про свої євроінтеграційні переконання. «Якщо ми хочемо пробігти дистанцію, десь догнати і, як мінімум, не відстати, нам потрібно максимально запозичувати успішні рішення та моделі, які вже відпрацьовані, зокрема у Європі» - неодноразово підкреслював депутат.

На запитання «ОГО» про підсумки року депутат відмітив: «Цього року ми могли досягти більшого, але нам і вдалось не мало. Звичайно, десь суперечки та зайві розмови не сприяли конструктиву, але у нас є перемоги на всіх фронтах. По-перше, ми врешті-решт налагодили роботу депутатського корпусу Рівненської облради.

По-друге, ми зробили значний крок в плані покращення функціонування обласної ради, як державного органу. В першу чергу, за це треба сказати велике дякую всім співробітникам облради, які не дивлячись на всі політичні нюанси продовжували якісно виконувати свої обов’язки. Серед іншого, ми прагнули отримати нові знання та досвід. Так, в червні делегація Рівненської облради відвідала Польщу, побувала на засіданні Сеймику воєводства та перейняла передовий досвід у польських колег.

По-третє, ряд депутатів детально та активно працюють в округах. Зі свого досвіду скажу, що цього року нам вдалося започаткувати цілий ряд системних проектів для Гощанського району, які мають не просто вирішити якусь дрібну проблему «тут і зараз», а дати поштовх для розвитку та створення комфортних умов для життя людей.

Попереду у нас всіх ще дуже багато роботи і проблем, які треба успішно вирішити, тому хотів би побажати всім у новому році наснаги, сил та натхнення до підкорення нових вершин. Вітаю всіх з Новим роком та Різдвом Христовим!
»

До теми:

Благодир опублікував депутатський звіт за рік

Юрій Благодир розповів про презентацію глобальної стратегії розвитку України

Благодир: у країни немає іншого шляху, окрім в Європу, часу на «свій шлях» немає





На правах реклами