Ми у Facebook
03.04.2017, 21:15

Перевірені народні прикмети для формування посівного календаря

Вибрати найкращий час для посіву насіння на городі - справа тонка і непроста. Чи достатньо прогрілася земля? Чи не померзне розсада? Не варто гадати, краще звернутися до народних прикмет. Вже вони-то перевірені часом!
Перед засіванням насіння, потрібно все-таки перевірити "стиглість" грунту. Найпростіший спосіб - візьміть загострену палицю і з зусиллям проведіть по землі. Якщо "зораний" таким чином грунт не мажеться і не липне до палиці, а кришиться і відвалюється, то можна садити!



Так що ж нам говорять народні прикмети?

- Зацвіли проліски? Пора висаджувати на розсаду насіння томатів, герані, петуній, айстр і гвоздик.

- Коли з'являються пухнасті "котики" на вербах - можна сіяти моркву, редиску, шпинат і петрушку, спаржу, салат.

Дача. Сад. Город. Вирощуємо редиску в теплиці

- Якщо ви помітили повернення ластівок і почули, як кує зозуля, то прийшла пора сіяти буряк, боби, материнку і чабер, горох і зимову капусту на розсаду.

- Цвітуть крокуси? Значить потрібно сіяти у відкритий грунт цибулю-батун, цибулю-порей і дельфініуми.

- Картоплю можна висаджувати, коли з'явилися перші листочки на березах, а якщо зацвів бузок - сіяти огірки, гарбуз, патисони, помідори, майоран і естрагон.

Дача. Сад. Город. Як підготувати картоплю до посадки

- Цвітіння ліщини це найточніший показник того, що грунт вже досить прогрівся. Тому сміливо висаджуйте стійкі до холоду рослини.

- Якщо на кропиві з'явився другий ряд листочків, це означає, що пора висаджувати кольорову і білокачанну капусту пізніх сортів.

- Коли зацвітає шипшина, це знак для господаря - можна висаджувати без накриття розсаду огірків, перцю, баклажанів, томатів, гороху і квасолі.



- Квіточки, що з'явилися на вишні, сигналізують про те, що можна сіяти пряну зелень, петрушку, кріп, кабачки і патисони.

- Ну і нарешті, в момент розквіту червоної горобини, господарям має бути ясно, що заморозків вже не буде і можна займатися висаджуванням будь якої розсади.

Запам'ятайте: всі городні роботи потрібно проводити з урахуванням місцевості, в якій ви живете.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ