Ми у Facebook
13.05.2017, 18:35

Дача.Сад.Город. Як позбутись тлі на трояндах

Кінець весни початок літа на бутонах троянди з'являється попелиця (тля), вона заселяється на бутонах, листках і молодих пагонах, проколює листя і висмоктує сік. Пошкоджена тлею троянда може не розпуститься, а листя на квіти в'януть і всихають.
Які засоби застосовувати проти тлі?

Звичайно, з тлею (попелицею) на трояндах можна боротися інсектицидами, звичайною хімією - це знищить шкідника швидко, але загрожує тим, що через деякий час нове нашестя тлі швидко повернеться у квітник. Чому це відбувається, тому що разом з тлею ви знищуєте іншу корисну живність на трояндах, яка знищує тлю.

Дача.Сад.Город. Догляд за агрусом

Тому краще застосовувати народні засоби для боротьби зі шкідником:
цибуля ріпчаста, часник 30 г на літр води і настоювати добу, додати 3-4 г мила і цим розчином обприскувати троянди проти тлі.

Деревний попіл (зола) - 2 склянки золи в 10 л води настоювати добу і обприскувати рослини. Можна використовувати тютюн, махорку - 40 г тютюну на 1 л води настояти добу, процідити, додати ще 1 л води.



Візьміть дві столові ложки питної соди і 40 крапель йоду на десять літрів води. Обприскати кущі кілька разів з інтервалом у десять днів. Обприскування краще проводити після заходу сонця. Тля піде, а троянди піднесуться: листя у них знову стануть глянцевими.

Як позбутися мурах в саду й на городі?

Добре відлякують тлю чорнобривці, посаджені навколо вашого розарію.

Тля дуже швидко розмножується, тому знищити її потрібно негайно. Найголовніше, що це не хімія і вона не знищує корисні мікроорганізми. Якщо ми будемо застосовувати хімічні засоби, то вони знищать не тільки тлю, але і різні корисні комахи, потім через 1-2 тижні тлі на троянді буде в кілька разів більше, ніж було. Застосовуйте на своїх квітах і рослинах екологічні засоби боротьби з тлею.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ