Ми у Facebook
30.06.2017, 21:15

Дача. Сад. Город. Вирощуємо соковитий перець

Догляд за перцем полягає в регулярних поливах, прополці, розпушуванні і підгодівлі рослин.
Догляд за перцем полягає в регулярних поливах, прополці, розпушуванні і підгодівлі рослин. Поливають перець регулярно в міру просихання верхнього шару грунту. Так як коренева система у рослин перцю сильно розгалужена і розташовується в основному по поверхні грунту необхідно щоб волога довше зберігалася в землі, для цього поверхню землі слід замульчувати скошеною травою, тирсою, компостом, торфом. Захисний шар мульчі повинен бути шаром товщиною близько 5 см, він також вбереже коріння рослини від перегріву під час спеки. Ще один плюс на користь мульчування поверхні землі - відпадає необхідність регулярного розпушування утворюється кірки землі на поверхні, а бур'яни крізь шар мульчі майже не проростають.



Підживлюють перець за літо близько трьох разів. Якщо грунт під посадку була добре заправлена ​​перегноєм, то надалі азотні добрива можна не вносити, оскільки його надлишок викличе наростання зеленої маси листя на шкоду врожаю. Перший раз рослини підживлюють через два тижні після висадки, другий у період масового наростання плодів і третій раз через 2-3 тижні. Перець добре реагує на фосфорно-калійні добрива, яке можна замінити деревною золою, але надлишок добрив може загальмувати нормальний розвиток рослин і знизити кількість врожаю.

Мудрому господарю - багатий урожай

Перець самозапилюється рослина, запилюватися може як своєї, так і пилком з сусідніх рослин, тому не можна поблизу вирощувати солодкий і гіркий перець, так як після перезапилення овочевий перець дасть плоди зі смаком гіркого. Цвіте перець безперервно до самих заморозків і для постійного зав'язування і наростання нових плодів необхідно обривати перчини, які досягли технічної зрілості. Для дозаріванія зеленого перцю розкладіть його в теплому і світлому приміщенні на 2-3 дні.

До теми:
Овочі на грилі - апетитне доповнення до шашлику
Як позбутися мурах в саду й на городі?





На правах реклами