Як засолити маслюки на зиму (+РЕЦЕПТ)
Для засолювання вам знадобиться: гриби; листя чорної смородини; лавровий лист; сіль; кріп; чорний перець горошком; гвоздика.
Перш, ніж приступати до засолювання, ретельно переберіть гриби: очистіть від піску та глиці, а ще відберіть червиві та зіпсовані екземпляри. Краще засолювати молоденькі та старіші грибочки окремо, адже як відомо, у них різна консистенція. Очистіть капелюшки від шкірочки. До речі, маслюки можна чистити дуже швидко. Як це зробити - читайте ТУТ.
Пізніше великі гриби розрізаємо, маленькі можна класти цілими. Є кілька варіантів соління - гриби можна як проварювати, так і просто замочувати в солі.
Варіант перший: у чисту каструлю налийте потрібну кількість води і покладіть в неї сіль, а потім поставте на нагрів. Коли ви помітите, що вода починає вирувати, покладіть в неї маслюки і варіть 25 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Під час закипання, акуратно зніміть пінку, а після додайте всі прянощі і спеції. Коли грибочки почнуть осідати на дно каструлі - вони вже готові. Тепер треба почекати, поки маслюки і розсіл охолонуть, тому накрийте кришкою посуд і залиште її приблизно на 2-3 години, цього часу цілком вистачить для охолодження. Співвідношення маслюків та розсолу повинно вийти приблизно 5: 1. У заздалегідь приготовлені баночки або горщики розкладіть остигле соління і добре закрийте кришкою. Баночки поставте в льох на 40-50 днів.
Варіант другий: У підходить за розмірами миску висипати шар солі.
Грибочки укласти зверху в один шар. Часник нашаткувати, додати його до маслюки разом із зеленню та спеціями. Знову посолити, викласти наступний шар грибів, спецій і знову солі. Коли останні маслюки будуть покладені, залишається накрити їх плоскою тарілочкою і поставити зверху вантаж, наприклад, бутель з водою.
У такому вигляді гриби повинні простояти 24 години при кімнатній температурі.
Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]
Після закінчення цього часу грибочки укладаються в стерилізовані банки максимально щільно. Зверху їх слід залити утворився розсолом, а якщо його виявилося недостатньо для того, щоб повністю покрити маслюки, можна додати зверху трохи соняшникової олії.
Поставити гриби на 2-3 тижні в холодильник. Після цього їх можна їсти.
За матеріалами prowomantoday.ru та wmn.pp.ua

Чи дійсні ламіновані документи: офіційне роз’яснення

Нерідко українці, прагнучи зберегти свої документи в належному стані, вдаються до їх ламінування. Особливо це стосується таких важливих документів, як свідоцтва про народження, шлюб чи зміну імені. Проте виникає закономірне питання: чи не втрачає документ чинності після ламінування?
переглядів: 220
Державна програма протезування: добірка корисних матеріалів і посилань

Міністерство соціальної політики України підготувало добірку актуальних матеріалів, що допоможуть зорієнтуватися у питаннях забезпечення засобами реабілітації в межах державної програми.
переглядів: 255
Загубився номерний знак: що робити?

Втрата номерного знака — ситуація, з якою може зіткнутися кожен водій, особливо в період негоди, коли під час сильних дощів номер може просто відірватися від автомобіля. Утім, не варто хвилюватися — відновити номерний знак нескладно. Розповідаємо, як це зробити швидко та без зайвих труднощів.
переглядів: 246
Як приготувати каву в турці: поради, секрети й покроковий рецепт

Заварювання кави в турці – один із найдавніших способів приготування цього напою, що дозволяє максимально розкрити його смак і аромат.
переглядів: 198
Сирний пиріг із сосисками: простий і ситний варіант сніданку

Сирний пиріг із сосисками — чудова альтернатива традиційним бутербродам. Його приготування не потребує особливих кулінарних навичок, тож з рецептом легко впорається навіть дитина.
переглядів: 266