Як засолити маслюки на зиму (+РЕЦЕПТ)
Для засолювання вам знадобиться: гриби; листя чорної смородини; лавровий лист; сіль; кріп; чорний перець горошком; гвоздика.
Перш, ніж приступати до засолювання, ретельно переберіть гриби: очистіть від піску та глиці, а ще відберіть червиві та зіпсовані екземпляри. Краще засолювати молоденькі та старіші грибочки окремо, адже як відомо, у них різна консистенція. Очистіть капелюшки від шкірочки. До речі, маслюки можна чистити дуже швидко. Як це зробити - читайте ТУТ.
Пізніше великі гриби розрізаємо, маленькі можна класти цілими. Є кілька варіантів соління - гриби можна як проварювати, так і просто замочувати в солі.
Варіант перший: у чисту каструлю налийте потрібну кількість води і покладіть в неї сіль, а потім поставте на нагрів. Коли ви помітите, що вода починає вирувати, покладіть в неї маслюки і варіть 25 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Під час закипання, акуратно зніміть пінку, а після додайте всі прянощі і спеції. Коли грибочки почнуть осідати на дно каструлі - вони вже готові. Тепер треба почекати, поки маслюки і розсіл охолонуть, тому накрийте кришкою посуд і залиште її приблизно на 2-3 години, цього часу цілком вистачить для охолодження. Співвідношення маслюків та розсолу повинно вийти приблизно 5: 1. У заздалегідь приготовлені баночки або горщики розкладіть остигле соління і добре закрийте кришкою. Баночки поставте в льох на 40-50 днів.
Варіант другий: У підходить за розмірами миску висипати шар солі.
Грибочки укласти зверху в один шар. Часник нашаткувати, додати його до маслюки разом із зеленню та спеціями. Знову посолити, викласти наступний шар грибів, спецій і знову солі. Коли останні маслюки будуть покладені, залишається накрити їх плоскою тарілочкою і поставити зверху вантаж, наприклад, бутель з водою.
У такому вигляді гриби повинні простояти 24 години при кімнатній температурі.
Що приготувати з маслюків [РЕЦЕПТИ]
Після закінчення цього часу грибочки укладаються в стерилізовані банки максимально щільно. Зверху їх слід залити утворився розсолом, а якщо його виявилося недостатньо для того, щоб повністю покрити маслюки, можна додати зверху трохи соняшникової олії.
Поставити гриби на 2-3 тижні в холодильник. Після цього їх можна їсти.
За матеріалами prowomantoday.ru та wmn.pp.ua


Магнітна буря обрушиться на Землю вже завтра, 5 лютого

Лютий розпочався одночасно зі спалахом на Сонці, що вдарив по магнітному полю Землі. Наразі найпомітнішими магнітними збуреннями, які чекають на нас у лютому, можна назвати чотири. Перша потужна магнітна буря накриє українців вже завтра, 5 лютого. Тому треба заздалегідь подбати про свій стан.
переглядів: 4794
Найсмачніша намазка на хліб. Перекус за 3 хвилини: прості інгредієнти

Сьогодні портал OGO.ua розкаже про одну з намазок із часником. Це чудова закуска для свята або простих дружніх посиденьок.
переглядів: 5854
Як заварити червоний буряк, щоб був яскравий та солодкий

Полюбляєте страви з буряком, але приготувати овоч не вдається ідеально, то колір виварюється, то смак не надто солодкий. Є кілька моментів, які варто знати перед тим як почати готівлю.
переглядів: 1619
Смачний перекус для всієї родини: Сосиски в тісті

Хто ж не любить сосски в тісті, але як приготувати для них тісто? Просто й швидко!
переглядів: 794
Ідеальний сніданок: Як приготувати смачні сирники

Для приготування цього смачного й корисного сніданку потрібно трошки кулінарного хисту та правильні інгредієнти.
переглядів: 720