Ми у Facebook
11.10.2018, 10:40

Чи отримає сьогодні Українська Церква самостійність

фото з intvua.com.

Сьогодні, 11 жовтня, останній день засідання Синоду, який може вирішити питання автокефалії.
Синод Вселенського патріархату ухвалить рішення щодо церковної незалежності для України, коли настане "відповідний час". Таку заяву зробив у Стамбулі митрополит Австрійський Арсеній.

Митрополит Австрійський та екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) сказав, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки що відклали. На засіданні Синоду Вселенського патріархату вирішили перенести ухвалення рішення, яке стосується надання документу щодо незалежності Української Церкви. Про це він заявив у Стамбулі у середу, 10 жовтня, у розмові з католицькою агенцією новин KNA в Стамбулі.


Говорячи про напругу у відносинах між Константинополем і Москвою щодо українського питання, митрополит зазначив: "Ми не воліли б створювати жодних нових проблем, однак з Божою допомогою будемо чинити так, щоб усе було мирно", - цитує KNA. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 по 11 листопада.

Про це повідомляє Deutsche Welle, dw.com.

Натомість перед цим Екзарх Вселенського патріарха, архієпископ Даниїл Памфілійський зі США, який був у Києві під час підготовки надання самостійності Українській Церкві, висловив сподівання на позитивне рішення щодо надання томосу Україні. Він зазначив, що його доповідь на засіданні Синоду сприйняли чудово і офіційна відповідь щодо автокефалії, на його думку, може бути до кінця 11 жовтня.

Про це повідомляє Радіо Свобода, radiosvoboda.org.

Синод розпочався у вівторок, 9 жовтня. Закінчитися він має сьогодні, 11 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


Рада проголосувала за автокефалію української церкви


Вселенський Патріарх підтвердив намір дарувати українській церкві автокефалію

"Рішення про надання томосу уже прийняте", - заступник голови Адміністрації Президента


Вселенський Патріарх Варфоломій розпочав процес створення Української помісної православної церкви

Хто та коли може отримати Томос в Україні (+ВІДЕО)

Розпочався Синод, який може вирішити питання автокефалії для України





На правах реклами