Ми у Facebook
27.08.2019, 11:26

29 серпня - День пам'яті загиблих захисників

Саме цього числа в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни.
Під час виступу на урочистому заході з нагоди 28-ї річниці Незалежності України 24 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що підписав указ про встановлення 29 серпня Дня пам'яті захисників України. Саме 29 серпня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Боєць з Рівного знімав на відео вихід з "Іловайського котла" [+Відео]

Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у 1000 осіб, інформує Уніан. За результатами розслідування Генпрокуратури, які були оприлюднені 14 серпня 2017 року, головним винуватцем Іловайської трагедії є військове командування РФ.

Скоро на екрани вийде фільм про Іловайськ

Уродженець Рівненщини присвятив вірш пам'яті учасників боїв під Іловайськом

Яким запам'ятали рівнянина Олега Тарасюка, який загинув під Іловайськом

Солдата з Дубровицького району нагородили посмертно





На правах реклами