Ми у Facebook
01.11.2020, 08:00

Чи штрафуватимуть за маску під носом і на підборідді?

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до голови Верховної Ради з проханням на наступному пленарному тижні розглянути та прийняти законопроєкт про посилення адміністративної відповідальності за порушення протиепідемічних правил.
Про це очільник МОЗ повідомив на щоденному брифінгу 31 жовтня.

У першу чергу йдеться про перебування у громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок.

Як правильно носити саморобну маску з тканини (ПОРАДИ)

Документ був поданий урядом в парламент ще в липні. Він передбачає накладання штрафів за перебування без масок чи респіраторів у громадських закладах та транспорті у сумі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 грн.

Це той штраф, який стосується безпосередньо тих людей, які перебувають без захисної маски в громадському транспорті, громадських закладах, магазинах, місцях скупчення людей.

Міністр уточнив, що відповідний законопроєкт був розроблений Міністерством юстиції.

Проєкт закону надає право розглядати справи про дотримання цих протиепідемічних заходів виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, а також Національній поліції, органам Державної санітарно-епідеміологічної служби.

“Це непопулярний захід, але він нам дуже необхідний у зв'язку зі значним зростанням рівня захворюваності. Для нас важливо зупинити розповсюдження коронавірусної інфекції, а це можливо лише за умови дотримання протиепідемічних правил. Носіння масок, використання антисептиків та дотримання дистанції - ці три простих правила знижують ризик інфікування”, - підкреслив Максим Степанов.

Нагадаємо, якщо на початку пандемії коронавірусу ВООЗ рекомендувала носить медичні маски тільки хворим і тим, хто доглядає за ними, то вже влітку змінила вказівки на протилежні - носити маски варто всім здоровим.

Останнім часом в Україні спостерігається стрімке зростання кількості хворих на COVID-19. За добу 30-31 жовтня було виявлено рекордну кількість нових випадків інфікування - 8 тисяч 752.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ