Ми у Facebook
24.04.2021, 16:52

У свої 56 «Дядя Міша» має три здійснених парашутних стрибки

зображення з facebook.com/pressjfo.news

Михайлові з Львівщини 56 років. Учасник Революції Гідності, а згодом - боєць добровольчого батальйону «Донбас». На війні з російським агресором, фактично, з першого дня.
У підрозділі він — найстарший із воїнів. Однак, роки не заважають йому на рівні з усіма нести службу на одному з найнебезпечніших напрямків лінії зіткнення в районі ООС.

А ще, пан Михайло – дуже скромна людина. Полюбляє розповідати про свою цивільну спеціальність столяра. Та про те, як виготовити красиві дерев’яні вікна та двері, аніж про якісь епізоди з бойової біографії.

– Це ви б його побачили з РПГ під Маріуполем, коли ми там стояли, – говорять Михайлові побратими. – «Дядя Міша» давав вороженькам добряче прикурити! Він і з «шайтан-трубою», і з кулеметом справжній майстер.

А ще, Михайло має в активі три здійснених у 50 років парашутних стрибки.

– Це було тоді, коли добровольці з «Донбасу» почали переходити на контракт до військових частин Збройних Сил України. Я з побратимами спочатку прийшов до однієї з десантно-штурмових бригад. А там сказали, що кожен має виконати програму стрибків, – розповідає він. – Ну, думаю, хай будуть стрибки. Бо я завжди роблю все разом із побратимами без огляду на свій вік. Перший раз, як кажуть, не відчув. Другий – сподобалось. Коли просився на третій захід мене запитали, а скільки вам років?! Відповідаю, що п’ятдесят. А мені відмова: «вам за віком не положено». То я ледь їх умовив. Бо усі хлопці стрибають, а я що — на травичці маю перепочивати?!

Як і будь-який галичанин, Михайло не оминає можливості переказати Великодні привітання дружині та двом синам, а також усій громаді міста Кам’янка-Бузька, де він проживає.

– Незабаром Великдень, світле Христове Воскресіння! Тож, люди, будьте всі здорові! Святкуйте добре. Йдіть до церкви! І не забудьте у своїх молитвах згадати солдатів, які боронять ваш спокій і забезпечують вам можливість мирно жити! – говорить він.

Про це повідомили з прес-центру ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Санітарним інструкторам важливо зберігати холоднокровність


Поет, який боронить Україну


«Кадровий фронт»

Три брати боронять Україну


На варті психічного здоров’я воїнів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ