Ми у Facebook
08.08.2021, 10:35

День кішок 2021: найвідоміші улюбленці світу та цікаві факти про них

Міжнародний День кішок — неофіційне свято на честь котів, яке відзначається по всьому світу 8 серпня. Свято було створено у 2002 році Міжнародним фондом захисту тварин. Багато наших пухнастих улюбленців здобувають славу завдяки інтернету – їхня курйозна поведінка чи гримаси отримують мільйони лайків.

До вашої уваги п'ять найвідоміших кішок світу:

- Grumpy (Грампі, "Сердита Кицька") кицька із вродженою карликовістю та неправильним прикусом. Тому вона постійно виглядала невдоволеною й навіть засмученою. Аккаунт Грампі у Facebook має більше семи мільйонів підписників, в Instagram за нею стежили близько півмільйона фоловерів, а в Twitter у Grumpy Cat близько 250 тисяч фанатів. Киця померла від ускладнень інфекцій сечовивідної системи у 2019 році.



- Японський котик на прізвисько Shironeko (Шіронеко, "Білий кіт"). Тваринка виглядає найщасливішою у світі і ніби постійно посміхається та примружує очі. Мільйони переглядів на YouTube.



- Снупі (Snoopy) короткошерста японська кішечка, яка стала відомою завдяки іграшковій зовнішності. Справжня зірка - власниця сторінки у соціальних мережах Facebook та Instagram.



- Гамільтон. Красунчик-кіт, який має дві білі плямки на його мордочці. (Плямки, що схожі на вуса. Такі вуса були популярні серед чоловіків). Понад 100 тисяч людей цікавляться у Facebook, понад 180 тисяч в Instagram.



- Французький суперволохатий кіт Атчум. Ця тварина має гормональний розлад – гіпертрихоз, а тому в неї значно довші вуса та шерсть, ніж в інших чотирилапих. Тому незвичний кіт швидше нагадує волохатого пса. 30 тисяч підписників у Facebook. 20 тисяч прихильників в Instagram. Офіційний сайт та сторінка на відеохостигну YouTube.






На правах реклами