13.06.2022, 11:20

Що на обід: Ніжна й солоденька сирна запіканка

Сирна запіканка з ніжним вершковим смаком буде чудовим обідом у спекотний літній день. Найкраще смакує охолодженою.
Сирна насолода - так можна назвати цю запіканку. Вона має ніжний вершковий смак, вміру солодка, не забита борошном, навіть діти смакуватимуть із задоволенням.

ІНГРЕДІЄНТИ
500 г сиру 5-9% жирності
4 яйця
100 г (4 ст. л.) сметани 15-20% жирності
150 г цукру
1 пакетик ванільного цукру (10 г)
60 г пшеничного борошна
50-75 г родзинок
25 г вершкового масла (для змазування форми)
1-2 ст. л. цукрової пудри для декору (за бажанням)
½ ч. л. солі

Духовку розігрійте до 180 градусів в режимі «конвекція», а якщо такого немає, то в режимі верхнього та нижнього нагріву. Візьміть 500 г кисломолочного сиру і покладіть його в посуд та перебийте блендером.
Яєчні жовтки (4 шт.) відокремте від білків і додайте в посуд з сиром. Білки зберіть в іншу миску.

У ємність з сиром і жовтками додайте половину порції цукру (75 г) і пакетик ванільного цукру.

Додайте до сирної суміші 100 г сметани та 50-75 г родзинок.
Також всипте у посуд з сирною сумішшю 60 г пшеничного борошна і добре перемішайте лопаткою до отримання однорідної маси.
Чотири білки з'єднайте з другою половиною цукру (75 г), додайте дрібку солі та збийте міксером до появи м'яких піків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Готуємо смачний плавлений сир в домашніх умовах [+Фото]

Поради господиням: як зберегти сир свіжим якнайдовше

Готуємо ніжний сир вдома – всього три інгредієнти 10 хвилин часу


Потім збиті білки перекладіть в миску з сирною масою.
Дуже обережно, щоб не пошкодити структуру білків, перемішайте масу лопаткою або ложкою.

Керамічну або металеву форму для запікання змастіть всередині вершковим маслом (20-25 г).

Сирну масу влийте в форму й акуратно розрівняйте поверхню лопаткою або ложкою.

Сирну запіканку готуйте в розігрітій духовці протягом 45-55 хвилин. По закінченню дістаньте та дайте повністю охолонути. Якщо захочете трохи підсолодити страву, посипте зверху запіканку 1-2 ст. л. цукрової пудри.

За рецептом Євгена Клопотенка.