Ми у Facebook
28.06.2022, 15:13

Пиріг з м'ясом та картоплею на кефірному тісті: готуємо без зусиль

Обов'язково спробуйте приготувати це диво! Просто бомба! Усі залишилися задоволені!
Інгредієнти:


- 250 г кефіру,
- 1 яйце,
- 50 г вершкового масла (розтопити),
- 1 ч. ложка розпушувача,
- 1 ч. ложка солі,
- 450 г борошна (у мене 100 г цільнозернового, решта в/с).
начинка:
- 400 г рубаної яловичини (або будь-який фарш),
- 250 г картоплі,
- 1 головка цибулі (велика),
- сіль, перець за смаком.

Як готувати:

Для тіста змішати кефір, сіль, яйце та розтоплену олію. Додати просіяне з розпушувачем борошно, замісити тісто. Накрити його мискою.

Для начинки рубану яловичину змішати з дрібно рубаною цибулею та картоплею. Посолити, поперчити.

Формування пирога:

Лист застелити пекарським папером. Розділити тіста на дві частини, одна частина більша за іншу. Не зважила більшу частину тіста, а менша у мене була 280 г. Більшу частину тіста розкотити приблизно в довжину 33 см, завширшки 26 см. Укласти на деко, розподілити на поверхні начинку, залишаючи по краях по 2 см вільними від начинки. Для соковитості можна додати начинку шматочки вершкового масла. Розкачати другий менший шматочок тіста за розміром начинки. Покласти його на начинку. Скріпити краї тіста піднімаючи нижній край тіста до верху. Змастити пиріг жовтком, зробити розрізи з пирога. Випікати в розігрітій до 170-180 градусів духовці хвилин 60. Якщо пиріг сильно рум'яниться, то зверху його можна прикрити листом пергаменту або фольги. Готовий пиріг вийняти з духовки, накрити пекарським папером, рушником і дати охолонути до теплого.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ