Ми у Facebook
10.07.2022, 12:30

Сезон консервації: Як швидко стерилізувати банки

Сезон консервації - це чи як жнива, потрібно урожай зібрати і гарненько зберегти на зиму. А щоб зроблені консерви "не постріляли", потрібно правильно простерилізувати банки/слоїки.
У кожної господині є свої лайфхаки як потрібно готуватись до консервування та можливо й ці поради вам згодяться:

Можна потримати банки у мультиварці чи пароварці. Налити в чашу води, покласти кришки, зверху насадку для приготування їжі на пару. На неї поставити банки догори дном і увімкнути режим «варка на пару». Для маленьких банок від моменту закипання достатньо хвилин вісім, для середніх 15, для трилітрових — 20 хвилин.

Якщо ж вам потрібні повністю сухі ємності, то можна користуватися наступним способом.

Банки обов’язково миють і сушать на рушник. Після того, як вони повністю висохнуть, слід помістити ємності в піч. Поряд з ними необхідно покласти склянку з водою (заповнений на 2/3). Якщо налити повну склянку рідини, то в процесі кипіння вона буде виливатися за краї.

Далі, включають мікрохвильовку і чекають, поки вода повністю не википить. Зазвичай для цього досить 5 хвилин. Потім банки дістають з мікрохвильової печі, як і в попередньому способі. Гарячі ємності відразу ж наповнюють варенням або салатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ РЕЦЕПТИ КОНСЕРВАЦІЇ:

Топ-5 рецептів маринованих салатів на зиму [+Фото]

5 швидких і простих способів приготувати малосольні огірки

Заготовляємо капусту на зиму: топ-5 цікавих рецептів [+Фото]

Маринуємо помідори на зиму: топ-5 рецептів [+Фото]

Чому “вибухають” банки з маринованими огірками?





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини