Ми у Facebook
17.09.2022, 14:50

Як правильно заквасити капусту на зиму?

фото з maximum.fm

Осінь - час збирати врожай. Але важливо його не тільки зібрати, але й правильно зберегти та приготувати. Розповідаємо, як можна заквасити капусту на зиму, аби вона залишалася хрумкою та смачною.
Для того, щоб заквасити хрумку капусту на зиму, вам знадобиться:

Капуста;
Морква;
Сіль;
Холодна вода.


Качан капусти потрібно дрібно нашинкувати і додати натерту моркву – приблизно 1/3 частина від капусти. Усе перемішати, але не перетерти.
Щільно набити цим банку. Так, щоб вільним залишилося тільки 2-3 см до краю.
Зверху висипати 3 столові ложки, а потім залити звичайною холодною водою.

Квашена чи свіжа: яка капуста більш корисна?

Капуста повинна стояти злегка прикрита кришкою 2-3 дні. При цьому її потрібно проколювати до низу виделкою приблизно 2-3 рази на день, аби відійшли гази. Якщо замало солі, можна додати ще.

Після днів витримки закриваємо банку звичайно вручну кришкою й зберігаємо в холодильнику.

Джерело: https://maximum.fm/novini_t2





На правах реклами