Ми у Facebook
16.11.2022, 18:10

Прості страви з риби за рецептом Євгена Клопотенка

Рибні фішболи або просто рибні кульки - це дуже популярна вулична їжа, особливо в країнах Азії. Приготувати цю страву зовсім не важко вдома, особливо якщо під рукою рецепт від шефа Євгена Клопотенка.
Знадобляться наступні продукти:

- 500 г філе окуня
- 250 г філе лосося
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 жовток
- 1 цибуля
- 1 морква
- 1 буряк
- 2 гілочки естрагону (тархуну)
- за смаком сіль і перець

Рибку і овочі (окрім буряка) нарізати невеликими шматочками, а потім пропустити через м’ясорубку. До готового фаршу додати спеції, подрібнені листя тархуна, частину панірувальних сухарів. На дно ємності для випікання покласти слайси з буряка, далі сформовані рибні кульки, які перед цим покриваємо паніровкою. Між кульками розкласти стебла від естрагона.

Випікати близько 20-25 хвилин при 180 градусах, а далі можна подавати на стіл.

Скумбрія в маринаді

Наші господині можуть приготувати скумбрію як завгодно, але цього разу пропонуємо смачний рецепт від Євгена Клопотенка. Для приготування маринованої скумбрії потрібно наступне:

- 2 заморожені скумбрії  
- 400 мл води 
- 3 ч. л. крупної морської солі 
- 4 лаврових листочки 
- ½ ч. л. чорного перцю горошком (приблизно 7-10 шт.)
- 5 горошків духмяного перцю 
- 2 бутони гвоздики 
- ½ ч. л. коріандру в зернах 

Рибку необхідно підготувати, а саме розморозити, вибрати нутрощі, відрізати голову і плавники, порізати на невеликі шматочки.
Приготуйте маринад. Для цього у каструлю влийте 400 мл води та додайте 3 ч. л. крупної морської солі, 4 лаврових листочки, ½ ч. л. чорного перцю горошком, 5 горошків духмяного перцю, 2 бутони гвоздики та ½ ч. л. коріандру в зернах. 
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини, доки сіль повністю не розчиниться. Періодично помішуйте. Готовий маринад охолодіть до кімнатної температури. 
Шматочки скумбрії розкладіть по банках, які закручуються кришками, та залийте маринадом, щоб він повністю покривав шматки. Закрийте банки кришками та поставте до холодильника мінімум на добу.

Термін зберігання страви в холодильнику – до 7 днів.





На правах реклами