Ми у Facebook
19.07.2023, 07:02

Легкий сніданок: що краще їсти вранці влітку?

Що їсти на сніданок влітку, щоб не відчувати важкості? Є цікаві рецепти страв, які не вимагають тривалого приготування, не важкі, і при цьому подарують відчуття ситості на кілька годин.
Рецепти легких сніданків
Салат може бути легким, але через годину ми напевно знову опинимося біля холодильника. То який же сніданок вибрати спекотного ранку, щоб не навантажувати шлунок надто, і при цьому зарядитися енергією на кілька годин?

Тут нам допоможуть перевірені продукти, які ми правильно готуємо – якщо яйця, то не смажені як яєчня, а варені. Якщо квасоля, то не тушкована, а як намазка прямо з холодильника. А якщо захотілося салату, то варто додати в нього трохи насіння і горіхів, щоб відчуття ситості зберігалося довше.

Бутерброди з бобовою пастою, помідорами та коріандром



Ідеально підходить для спеки, коли нам не хочеться нічого теплого, і у нас немає багато часу, щоб приготувати сніданок. Тут підійде квасолева паста, яку можна зберігати в холодильнику кілька днів, і навіть пастеризувати в банках і відкривати тільки тоді, коли захочеться таким снідати.

Квасолеву пасту готуємо ввечері. Це займе у нас не більше чверті години плюс можлива пастеризація.

Інгредієнти для пасти з квасолі:
- банка червоної квасолі,
- 3 столові ложки оливкової олії,
- по 1 чайній ложці: солодкий перець, орегано,
- по половині чайної ложки: копченої паприки, чилі, меленого коріандру, кмину

Все перемішайте і закрийте в банку.

Інгредієнти для сніданку:

- улюблений чорний хліб
- квасолева паста
- стиглий помідор
- коріандр

Намажте скибочки хліба пастою, покладіть нарізаний помідор і щедро посипте коріандром. Свіжий, легкий сніданок, який надасть вам ситості протягом кількох годин завдяки поєднанню чорного хліба та квасолі.

Яйця з соняшником та овочами



Прості ідеї зазвичай найкращі. Ось рецепт ситного сніданку, який забезпечить нас білком, корисним жиром і масою вітамінів.

Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 столова ложка насіння соняшнику
- 2 ст.л. подрібненої цибулі
- по чверті зеленого і червоного перцю
- 1 помідор
- 1 огірок
- 2 столові ложки бальзамічного оцту
- 1 столова ложка оливкової олії

Покласти яйця і варити до м’якості. Тим часом переходимо до салату - огірок, помідор і перець нарізаємо дрібними кубиками. Перекладіть у миску, скропіть оливковою олією та бальзамічним оцтом. Зелену цибулю подрібнюємо. Відварені яйця розріжте на четвертинки і викладіть на блюдо. Посипати насінням соняшнику і цибулею.

Легкий салат на сніданок



Свіжі овочі найкращі в літній сезон, тому на сніданок пропонуємо легкий салат. Відчуття ситості і дозу жиру, яка полегшить засвоєння вітамінів, забезпечать нам горіхи.

Інгредієнти:
- чверть кабачка
- 2 великих гриба
- помідор
- кілька листочків салату
- 1 столова ложка подрібненого кропу
- 1 столова ложка подрібнених горіхів кешью
- 1 столова ложка подрібненого мигдалю
- за бажанням шматочок сиру фета або його веганський замінник
- половина столової ложки лимонного соку
- половина столової ложки оливкової олії
- сіль і перець за смаком

Creme de cassis - рецепт лікеру з чорної смородини з Бургундії

Кабачок і помідор помити і нарізати кубиками, не очищаючи від шкірки, гриби очистити і нарізати пластинками. Додайте порвані листя салату, подрібнений кріп, горіхи, мигдаль і нарізаний кубиками сир. Акуратно перемішайте всі продукти.

У склянці зробіть заправку - змішайте оливкову олію з лимонним соком, додайте сіль і перець за бажанням. Полийте салат і подавайте.

Грибні соуси: рецепти підійдуть до макаронів, рису, картоплі і не тільки





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ