Квашені зелені помідори в банці: смак як бочкових
ІНГРЕДІЄНТИ на 6 порцій
Помідори 1.5 кг
Хрін 1 шт.
Листя вишні 3шт.
Часник 7зубч.
Вода 1л
Сіль (з гіркою та за смаком) 2 стол.
Цукор (без гірки) 1 стол.л
Порошок гірчиці 1 чайн.л
Покрокове приготування
КРОК 1:
Підготуйте потрібні продукти. У рецепті можна використовувати як зелені томати, так і ті, які вже почали трохи заспівати. Отже, у помідорів видаліть плодоніжку і добре помийте помідори в чистій проточній воді. Стерилізувати банки ми не будемо, а це означає, що помідори, зелень та тара, в якій відбуватиметься засолювання, мають бути максимально чистими.
Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими
КРОК 2:
Тару спочатку промийте із засобом, добре промийте, а потім для більшої впевненості помийте з содою. Я солю зелені помідори у великій пластиковій банці, але можна використовувати звичайну скляну трилітрову.
КРОК 3:
Листя хрону промийте і обтрусіть від залишків води. На дно посуду викладіть аркуш хрону.
КРОК 4:
Часник почистіть, промийте і придавіть ножем кожен зубок так, щоб він злегка сплюснувся. Це зробить розсіл більш ароматним та смачним.
Як правильно зберігати консервацію: поради, правила, лайфхаки
КРОК 5:
Відправте часник до хрону.
КРОК 6:
Листочки вишні промийте і додайте в банку. Якщо у вас є парасольки кропу, листя смородини та малини, також використовуйте їх для засолювання.
КРОК 7:
На кожному помідорі в області плодоніжки зробіть кілька проколів за допомогою зубочистки, тому томати просоляться швидше та рівномірніше.
КРОК 8:
В окремому посудині розведіть у чистій воді сіль, цукор та гірчичний порошок. У деяких рецептах виключають порошок гірчиці, я намагалася засолювати без неї. Як показала практика, з порошком у процесі засолювання томатів утворюється менше нальоту та плісняви, тому по можливості використовуйте цей компонент. Про солі: я брала 2 ложки з гіркою, ви дивитеся на свій смак.
Маринований часник: цікавий спосіб зберігання на зиму
КРОК 9:
Залийте розсолом помідори так, щоб він покривав всі томати. Якщо потрібно, зробіть ще одну чи половину порції розсолу.
КРОК 10:
Далі слід встановити гніт, щоб томати не спливали. Я використовую для цієї мети невелику філіжанку, наповнюю її розсолом і ставлю в банку поверх помідорів (як на фото).
КРОК 11:
Таким чином, помідори знаходяться постійно в ароматному розсолі. Надішліть банку на тиждень настоюватися при кімнатній температурі. Через тиждень зверху можна побачити білий наліт, це свідчить, що помідори засолилися і заквасилися. Акуратно приберіть наліт за допомогою великої ложки, банку накрийте пластиковою або капроновою кришкою і відправте на зберігання та досолювання в холодильник або будь-яке інше прохолодне місце (мінімум на 3 тижні).
КРОК 12:
Солоні зелені помідори готові!
Чим довше помідори настоюються, тим смачнішими вони виходять! Обов'язково спробуйте і насолоджуйтеся тим самим смаком, який багатьом знайомий із самого дитинства!
Квашені зелені помідори, рецепт, квашенина, зелені помідори, закрутки, заготовки, консервуємо помідори
Мешканки Рівненщини можуть опанувати професію водія вантажівки безкоштовно
Мінекономіки спільно з організацією Reskilling Ukraine запустило унікальну програму безкоштовного навчання жінок на водіїв вантажного та пасажирського транспорту.
переглядів: 7
На Рівненщині у п'ятницю 24 січня очікується мокрий сніг та ожеледиця
Завтра, 24 січня, мешканців Рівненщини очікує мінлива погода. Синоптики прогнозують хмарну погоду з періодичними опадами у вигляді мокрого снігу та дощу. Вночі та вранці можливий туман.
переглядів: 81
Хороші новини для закоханих: шлюб онлайн знову доступний в Дії
Після тимчасової перерви, спричиненої кібератакою, відновила роботу послуга реєстрації шлюбу онлайн через додаток Дія. Тепер ви можете подати заяву на одруження в будь-який зручний час і з будь-якого місця в Україні.
переглядів: 122
Куди у Рівному можна подіти старі шини
Рівнянам нагадують, що не варто залишати стару автогуму, яку більше не використовуватимуть, на узбіччях і в будь-яких інших місцях. Також не можна старі шини викдати у сині контейнери, які призначені для утилізації великогабаритного сміття.
переглядів: 179
Сирна запіканка: корисний і смачнющий сніданок
Записуйте простий рецепт запіканки із ніжним смаком.
переглядів: 173