Соте з баклажанів: класний рецепт від Євгена Клопотенка
⇨ Баклажани використовуйте фіолетові, білі чи біло-фіолетові. Солодкий перець та томати беріть м’ясистих сортів, бо вони дуже соковиті. Цибуля підійде як ріпчаста, так і біла.
⇨ Перець чилі додавайте до свого смаку. А якщо смак кінзи занадто яскравий для вас, замініть петрушкою.
Інгредієнти:
- 700 г баклажанів (+ 2 ч. л. солі)
- 500 г солодкого перцю
- 500 г томатів
- 3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- 1 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. італійських трав
- 3 ст. л. оливкової олії
- 7-10 гілочок кінзи
Помийте 700 г баклажанів, зріжте хвостики та наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Перекладіть в глибоку миску, додайте 2 ч. л. солі, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Тим часом очисьте 3 цибулини від лушпиння та наріжте півкільцями. Помийте 500 г томатів, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середнім кубиком. Помийте 500 г солодкого перцю, розріжте навпіл, приберіть насіннєву коробку та наріжте часточками. Перець чилі - слайсами.
Розігрійте сотейник з 3 ст. л. оливкової олії, перекладіть цибулю та смажте її до рум’яності. Потім перекладіть солодкий перець та чилі, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте все разом 10 хвилин. З баклажанів злийте рідину та перекладіть їх в сотейник. знову накрийте кришкою та тушкуйте 10 хвилин.
Перекладіть в сотейник порізані томати, всипте 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. італійських трав, вичавте 3 зубчики часнику, перемішайте та залиште тушкуватися ще на 5 хвилин. Помийте 7-10 гілочок кінзи, обірвіть листочки та дрібно наріжте. Додайте в соте з баклажанів, перемішайте та знімайте з вогню.
Одразу подавайте до столу до м’ясних та рибних страв.

поради, баклажани, соте з баклажанів, кулінарія, Євген Клопотенко, корисний рецепт
Смажена капуста з чорносливом: як приготувати легку вечерю

Ароматна, соковита, найсмачніша, для легкої вечері! Смажена капуста з чорносливом - рецепт, який чудово урізноманітнить ваше меню. Завдяки сухофрукту капуста виходить із солодкими нотками, вона особливо добре підійде до страв із птиці.
переглядів: 256
Місячний календар жовтень 2023: сприятливі і несприятливі дні

Портал OGO.ua публікує місячний календар на жовтень 2023 року і нагадує, що варто і чого не варто робити у новий і повний Місяць.
переглядів: 315
Топ-3 страви з гарбуза. Незвично і смачно

Кілька простих і смачних рецептів із гарбуза Осінь пора збору городини, тому варто щось приготувати із сезонних продуктів. Гарбуз подобається не всім, але наступні кілька рецептів повинні змінити думку тих самих скептиків.
переглядів: 286
Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії, - пояснює МОЗ

Військовослужбовець може оскаржити висновки ВЛК, якщо він вважає, що у рішенні комісії не відображений реальний стан його здоров’я. Зробити це можна у досудовому порядку та через суд.
переглядів: 261
Що зробити, щоб їжа не прилипала до сковороди: поради досвідчених господарок

Не варто поспішати позбавлятися сковороди, до якої почала прилипати їжа. Проблему можна вирішити швидко. Витрачатись при цьому не доведеться. Врятують народні методи.
переглядів: 291