Соте з баклажанів: класний рецепт від Євгена Клопотенка
⇨ Баклажани використовуйте фіолетові, білі чи біло-фіолетові. Солодкий перець та томати беріть м’ясистих сортів, бо вони дуже соковиті. Цибуля підійде як ріпчаста, так і біла.
⇨ Перець чилі додавайте до свого смаку. А якщо смак кінзи занадто яскравий для вас, замініть петрушкою.
Інгредієнти:
- 700 г баклажанів (+ 2 ч. л. солі)
- 500 г солодкого перцю
- 500 г томатів
- 3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- 1 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. італійських трав
- 3 ст. л. оливкової олії
- 7-10 гілочок кінзи
Помийте 700 г баклажанів, зріжте хвостики та наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Перекладіть в глибоку миску, додайте 2 ч. л. солі, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Тим часом очисьте 3 цибулини від лушпиння та наріжте півкільцями. Помийте 500 г томатів, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середнім кубиком. Помийте 500 г солодкого перцю, розріжте навпіл, приберіть насіннєву коробку та наріжте часточками. Перець чилі - слайсами.
Розігрійте сотейник з 3 ст. л. оливкової олії, перекладіть цибулю та смажте її до рум’яності. Потім перекладіть солодкий перець та чилі, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте все разом 10 хвилин. З баклажанів злийте рідину та перекладіть їх в сотейник. знову накрийте кришкою та тушкуйте 10 хвилин.
Перекладіть в сотейник порізані томати, всипте 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. італійських трав, вичавте 3 зубчики часнику, перемішайте та залиште тушкуватися ще на 5 хвилин. Помийте 7-10 гілочок кінзи, обірвіть листочки та дрібно наріжте. Додайте в соте з баклажанів, перемішайте та знімайте з вогню.
Одразу подавайте до столу до м’ясних та рибних страв.

поради, баклажани, соте з баклажанів, кулінарія, Євген Клопотенко, корисний рецепт
Як оформити закордонний паспорт: покрокова інструкція для громадян України

Оформлення закордонного паспорта в Україні — це послуга, яку може отримати кожен громадянин за власним бажанням. Такий паспорт дозволяє українцям подорожувати за межі країни, а також є необхідним документом для візових оформлень, переїзду, навчання чи роботи за кордоном.
переглядів: 14
Як відіпрати білі шкарпетки: лайфхак для господинь

Вже після першого вдягання білосніжні шкарпетки мають не дуже презентабельний вигляд. А після прання - вони взагалі стають сірими. Розповідаємо, як повернути шкарпеткам презентабельний вигляд.
переглядів: 239
Сімейний сніданок: рецепт корисних оладок з вівсянки

Спробуйте приготувати оладки з вівсянки. Такий сніданок не лише смачний, а й корисний.
переглядів: 255
Водоліям варто ризикнути: астропрогноз на неділю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 22 червня.
переглядів: 295
22 червня: яке сьогодні свято та чого не можна робити

За церковним календарем 22 червня вшановується пам’ять святителя Кирила Олександрійського – архієпископа, який понад три десятиліття очолював церкву, боровся з єресями, тлумачив Святе Письмо та залишив глибоку духовну спадщину.
переглядів: 308