Соте з баклажанів: класний рецепт від Євгена Клопотенка
⇨ Баклажани використовуйте фіолетові, білі чи біло-фіолетові. Солодкий перець та томати беріть м’ясистих сортів, бо вони дуже соковиті. Цибуля підійде як ріпчаста, так і біла.
⇨ Перець чилі додавайте до свого смаку. А якщо смак кінзи занадто яскравий для вас, замініть петрушкою.
Інгредієнти:
- 700 г баклажанів (+ 2 ч. л. солі)
- 500 г солодкого перцю
- 500 г томатів
- 3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 перець чилі
- 1 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. італійських трав
- 3 ст. л. оливкової олії
- 7-10 гілочок кінзи
Помийте 700 г баклажанів, зріжте хвостики та наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Перекладіть в глибоку миску, додайте 2 ч. л. солі, перемішайте та залиште на 15 хвилин. Тим часом очисьте 3 цибулини від лушпиння та наріжте півкільцями. Помийте 500 г томатів, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середнім кубиком. Помийте 500 г солодкого перцю, розріжте навпіл, приберіть насіннєву коробку та наріжте часточками. Перець чилі - слайсами.
Розігрійте сотейник з 3 ст. л. оливкової олії, перекладіть цибулю та смажте її до рум’яності. Потім перекладіть солодкий перець та чилі, перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте все разом 10 хвилин. З баклажанів злийте рідину та перекладіть їх в сотейник. знову накрийте кришкою та тушкуйте 10 хвилин.
Перекладіть в сотейник порізані томати, всипте 1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. італійських трав, вичавте 3 зубчики часнику, перемішайте та залиште тушкуватися ще на 5 хвилин. Помийте 7-10 гілочок кінзи, обірвіть листочки та дрібно наріжте. Додайте в соте з баклажанів, перемішайте та знімайте з вогню.
Одразу подавайте до столу до м’ясних та рибних страв.

поради, баклажани, соте з баклажанів, кулінарія, Євген Клопотенко, корисний рецепт
Комбуча – давно забутий чайний гриб, що знову в моді
Ще кілька десятиліть тому майже в кожній українській кухні на підвіконні жив у трилітровій банці «чайний гриб». Його поїли солодким чаєм і щотижня зливали напій — кислуватий, трохи ігристий, із незвичним смаком. Тоді його пили для «загального оздоровлення» — і не замислювались, що це насправді справжня домашня комбуча, напій, який сьогодні став світовим wellness-трендом.
переглядів: 487
5 хвилин на підготовку: швидкий рецепт яблучого пирога до чаю

Що приготувати, коли хочеться смакоту, але багато часу немає? Смачний швидкий пиріг за нашим рецептом!
переглядів: 238
Рівненщина передала два позашляховики для військових на Сумщину

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш повідомив про чергову поїздку до військових, які захищають Сумську область. Цього разу захисникам передали два позашляховики Nissan X-Trail, придбані за кошти з благодійного аукціону, проведеного нещодавно на Рівненщині.
переглядів: 244
Курс валют сьогодні : гривня утримує стабільність

12 липня, курс основних валют в Україні залишається відносно стабільним. Станом на ранок середній курс долара в банках перебуває на рівні 42 гривень, євро — близько 49.
переглядів: 323
Головне за ніч 12 липня: Україна пережила масовану атаку

Вночі Росія завдала масованого удару по кількох областях України. Під ударом опинилися Львів, Луцьк, Чернівці та Харків. Атака здійснювалася ракетами та дронами-камікадзе.
переглядів: 359
Реклама