Супові заправки на зиму: смачні рецепти для господинь
Заготівля для борщу
Інгредієнти:
Білокачанна капуста - 2 кг
Буряк - 1,5 кг
Помідори – 1 кг
Морква – 800 г
Цибуля - 600 г
Рослинна олія - 500 мл
Вода – 300 мл
Оцет 9% – 100 мл
Цукор – 3 ст.л.
Сіль – 2 ст.л.
Перець-горошок
Корінь петрушки
Лавровий лист
Приготування:
1. Моркву та буряк натираємо на тертці. Капусту ріжемо соломкою, помідори — на шматочки, цибулю та петрушку дрібно рубаємо.
2. З'єднуємо всі овочі у великій каструлі, наливаємо воду та олію. Додаємо сіль, цукор, лавр, перець. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім варимо 30 хвилин|мінути| на маленькому вогні. Вливаємо оцет і перемішуємо.
3. Розкладаємо заготівлю у стерилізовані банки, закриваємо кришками та укутуємо ковдрою. Залишаємо так до охолодження. Після цього прибираємо в прохолодне місце.
Заготівля для щій
Інгредієнти:
Капуста – 1,5 кг
Томати, морква, цибуля, болгарський перець - 600 г
Рослинна олія - 100 мл
Цукор - 1/2 склянки
Оцет 9% - 1/2 склянки
Сіль – 2 ст.л.
Приготування:
1. Моркву натираємо на тертці, капусту, помідори і цибулю дрібно нарізаємо, перець шаткуємо соломкою.
2. З'єднуємо всі овочі та ретельно перемішуємо. Ставимо на вогонь і гасимо 15 хвилин. Вливаємо олію, додаємо цукор та сіль. Гасимо ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Вливаємо оцет і забираємо з плити.
3. Гарячу овочеву суміш розливаємо по стерилізованих банках і закочуємо.
Заготівля для розсольника
Інгредієнти:
Огірки – 1,5 кг
Цибуля - 500 г
Морква – 500 г
Томатна паста - 300 г
Перловка або рис - 250 г
Рослинна олія - 125 мл
Цукор - 100 г
Оцет - 50 мл
Сіль – 2 ст.л.
Приготування:
1. Огірки нарізаємо, моркву натираємо на тертці, цибулю ріжемо півкільцями. З'єднуємо все та перемішуємо. Майже до готовності відварюємо рис.
2. З'єднуємо томатну пасту, олію, цукор, сіль та заливаємо овочі. Перемішуємо. Гасимо овочі 30-40 хвилин, постійно помішуючи. Потім додаємо рис та варимо ще 5 хвилин.
3. Після, додаємо оцет, перемішуємо та розкладаємо по стерилізованих банкам. Закочуємо банки і загортаємо їх у ковдру. Даємо так охолонути.

Вербна неділя 2025: коли святкуємо, традиції та значення свята

За тиждень до світлого свята Великодня, християни східного обряду відзначають Вербну неділю, або Вербницю. У 2025 році цей важливий день припадає на 13 квітня, знаменуючи собою початок Страсного тижня – періоду найсуворішого посту та глибоких роздумів перед Воскресінням Христовим.
переглядів: 94
Пишний вівсяний омлет з яблуком а-ля пиріг - ідеальний варіант сніданку вихідного дня

Пухкий вівсяний омлет — унікальний сніданок, який варто подати, коли вранці у вас буде більше часу.
переглядів: 160
Завтра Рівне прощається із двома Захисниками

Завтра у Рівному попрощаються із двома захисниками України – Романом Трофимчуком та Дмитром Карлюком
переглядів: 321
Що значить слово "Амінь"

Одним із найпоширеніших слів у богослужінні святої Церкви є слово «амінь». Воно – найвідоміше з тих, що незмінними перейшли у всі переклади Біблії.
переглядів: 257
Рівняни збирають гроші на медпункт в Донеччині для Захисників України

Кожна пожертвувана гривня може врятувати життя і здоров'я наших Воїнів, адже медичний пункт - це теж місце, де точиться своя боротьба. Боротьба за чиюсь долю.
переглядів: 1231