Ми у Facebook
22.11.2023, 19:31

Настоянка з мандаринів на спирті — ідеальна добавка до напоїв, а також смачний напій сам по собі

Мандаринова настоянка ідеально поєднується з десертами, але також чудово поєднується з м’ясними стравами та легкими салатами й закусками. Для приготування мандаринової настоянки вам знадобляться лише чотири інгредієнти: мандарини, цукор, вода і спирт. Він солодкий, ароматний і чудово смакує взимку.
Інгредієнти:
10 мандаринів,
500 мл спирту,
500 г цукру,
1,5 літра води,
спеції: аніс, кардамон, гвоздика.

Приготування:
Мандарини бланшуйте, а потім промийте. Використовуйте для цього м’яку щітку.

Очистіть фрукти, стежте за тим, щоб на шкірці не залишилося білих частин. Шкірки помістити в банку і залити 70% спиртом. Додайте спеції - кілька гвоздик, дрібку кардамону і бадьяна.

Закрити банку і поставити в затінене місце на 7 днів.

Після закінчення цього часу приготуйте сироп для мандаринової настоянки: цукор залийте 500 мл окропу, розмішайте до розчинення і дайте охолонути.
Залийте мандариновий спирт через сито і накладену на нього марлю, потім 1 л води.

Мандаринову настоянку розлийте по пляшках. Поставте в темне і сухе місце на місяць.

Якщо на дні з'явиться осад, перед вживанням збовтайте.

Настоянка мандарина: який спирт?

Для приготування осінньої настоянки з мандаринів варто використовувати спирт трохи менше або дорівнює 70% - він краще передає колір і аромат мандаринів. Вищі концентрації можуть зробити мандаринову настоянку несмачною та занадто гіркою.

Ви також можете приготувати мандаринову настоянку на горілці – використовуйте рівно стільки ж і точно дотримуйтесь рецепту. Пам'ятайте, що настоянка повинна витримуватися не менше 4 тижнів, щоб придбати свій смак і аромат.

Замість цукру можна також додати велику крапку меду - варто поекспериментувати, щоб мандаринова настоянка мала насичений смак і золотистий колір.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ