Ми у Facebook
17.12.2023, 19:34

Ноут на автомат: історія рівненського журналіста у лавах ЗСУ

Через повномасштабне вторгнення життя тисяч українців змінилося. Дехто втратив житло, дехто змушений залишити роботу та родину, щоб боронити країну від ворога. Сьогодні розповідаємо вам одну з таких історій про журналіста, що став військовим.
Від 24 лютого чимало журналістів, медійників змінили мікрофон, ноутбук, камери на зброю та вступили до лав ЗСУ. Один з таких - колишній журналіст рівненського видання "ЧаРівне.інфо" Дмитро Павлов.

Його добре знали в медійному середовищі, адже він постійно піднімав важливі та соціальні, суспільно-політичні теми в своїх публікаціях. Його дзвінків боялися чиновники, бо він писав гострі статті. Також займався бігом та велоспортом, його часто бачили на загальноміських заходах. З початку ж повномасштабного вторгнення Дмитро кардинально змінив своє життя.



Так і не дізнався, що стане татом двійні, - історія вдови з Тернопільщини

"Найбільше мене цікавила сфера політики, і я вимагав від державних службовців виконувати свої обов'язки. Коли стало зрозуміло, що війна неминуча, я вирішив допомагати сам. Тому що я не зміг би продовжувати працювати на посаді, знаючи, що мусимо захищати свою країну", – ділиться Дмитро Павлов.

Перед повномасштабним вторгненням в Україну, він приєднався до 104 окремої бригади територіальної оборони, а пізніше перейшов до 47 окремої механізованої бригади. Він пройшов велику кількість гарячих точок фронту та проходив навчання у Німеччині, попри відсутність бойового армійського досвіду, Дмитро став вмілим бійцем ЗСУ.



Тривалий час колишній журналіст воював на Запорізькому напрямку. Саме там під час виконання бойових завдань отримав мінно-вибухове поранееня ноги. Перші враження 26-річного бійця були - біль, адже відчував, що поранення отримав. А далі треба було швидко реагувати та приймати рішення, як діяти далі.

Спочатку Дмитро знайшов укриття, після того дістав турнікет та наклав його на ногу. Дійсно цікавим є той факт, що боєць, маючи навички надання першої медичної допомоги, практично самостійно врятував своє життя.




Захисник України творить музику на передовій

Той факт, що саме вчасна медична допомога допомогли Дмитру - підтверджують лікарі. Ще бійцю провели пересадку шкіри на нозі, що допомагає у загоєнні та реабліітації.

Військовий зараз журналістикою не займається і вже повернувся до побратимів. Усім, хто планує йти до війська, радить вже активно займатися спортом та отримати знання з домедичної допомоги. Адже це точно згодиться кожному.

Дмитро мріє про подорож на велосипеді з Варшави до Португалії після завершення війни. Адже його мрією є побачити океан, а потім - повернутися назад до України...






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ