Ми у Facebook
09.02.2024, 19:16

Представники Рівненщини вирушили на перший етап нового сезону ігор «Сильні України»

Це перші змагання такого рівня, в яких приймають участь поранені, ветерани, діючі військові. Хто саме вирушає на змагання від Рівненщини - читайте.

«Це перші всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військових, які травмовані або поранені під час відсічі російського нападу. Наші спортсмени зараз проходять спортивну реабілітацію», - розповів голова Рівненської обласної ради, депутат від партії «Слуга Народу» Андрій Карауш.

Нагадаємо, що торік спортивні змагання відбулися у Рівному. Захід отримав велику зацікавленість серед ветеранів, і в ньому взяло участь понад 130 учасників.

Рівненських ветеранів інформують про безкоштовну спортивну реабілітацію

«Ці змагання спрямовані на реабілітацію ветеранів через спорт, допомагаючи їм повернутися до мирного життя. Вболіваємо за вас!» - додав депутат Рівненської обласної ради від партії «Слуга Народу» Юрій Ліпський.



Впродовж року ветерани активно займались в дружніх та соціально спрямованих спортивних просторах міста. Першим спортивним простором, що долучився до підготовки та спортивної реабілітації військових та ветеранів став Спортивний простір "СИЛА". Саме тут нині, на постійній основі, займаються близько десяти ветеранів. Послуги спортивного простору та тренерів для ветеранів та військових є безкоштовними.

Спортивно-ветеранський форум відбувся на Рівненщині

- Робота ветеранів у залах - це вражаючий приклад вольових та об'єднаних кроків вдосконалюватись та продовжувати повноцінне життя», - коментує засновник Спортивного простору СИЛА, керівник Школи боксу Даніленко, власник ГК «Моноліт» Олексій Яницький. – Ми переконані - коли людина чимось займається, в тому числі і фізичними навантаженнями, то вона краще повертається знову в соціум. Їй легше соціалізуватися та пристосуватися до життя у нових реаліях сьогодення. Саме над цим ми і працюємо щодня у нашому СП "СИЛА".



Нагадаємо, що на базі СП "СИЛА" Метью Паркер - ветеран, який служив в армії США, навчав реабілітації ветеранів війни, тренерів Сили. Тим самим тут поєднана матеріальна база та знання тренерів. В період повномасштабного вторгнення на базі спортивного простору СИЛА проходять безкоштовну реабілітацію військові, які втратили кінцівки, а також кілька безкоштовних абонементів на відвідування отримали діти загиблих героїв війни.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ